Mainos

Google kertoo MTV3:lle - Tulevaisuus on pilvessä

Pilvipalveluista on puhuttu runsaasti jo muutaman vuoden ajan. Moni kuitenkin kysyy edelleen mitä pilven avulla voi tehdä?

Googlen tiedottaja Christine Sørensenin vastaus on ytimekäs: Pilven tarjoamien mahdollisuuksien avulla voi tehdä oikeastaan kaiken haluamansa.

Googlen Tanskan osastolla työskentelevä Sørensen toteaa MTV3 Uutisille, että hänen omalla tietokoneellaan ei enää ole tallennettuna oikeastaan mitään. Kaikki hänen käyttämänsä ohjelmat ja koko hänen digitaalinen elämänsä on verkkoyhteyden päässä palveluntarjoajien servereillä.

- Käytän Chrome-verkkoselaimen mahdollistamaa verkkotyöpöytää, joka koostuu valitsemistani sovelluksista. Oma työpöytäni näkyy sen avulla ajantasaisena riippumatta siitä, mitä tietokonetta käytän ja missä sitten satunkin olemaan, kertoo Sørensen.

Hänen mukaansa kyse on oman henkilökohtaisen internet-kokemuksen rakentamisesta.

-Kaikki mitä tarvitset on mukanasi kaikkialla, koska tiedot synkronoituvat automaattisesti pilveen. Kirjautumisen jälkeen kaikki valitsemasi ominaisuudet ovat käytössä ja koko digitaalinen elämäsi on online-tilassa.

"Liikkeelle lähtö on hankalinta"

Sørensenin mukaan suurin syy pilvipalveluiden karttamiseen on se, että moni ei vielä tiedä mitä kaikkea niiden avulla voi tehdä. Jonkun pitää ensin suositella palveluja tuttavalleen, sillä liikkeelle lähtö on hankalinta.

- Viritin äitini selaimen niin, että laitoin kaikki palvelut toimintavalmiiksi ja nyt hän käyttääkin palveluja aktiivisesti ja on yhteyksissä videochatin kautta.

Pilvipalveluiden etuna on, että niiden käyttäjät eivät ole sidoksissa mihinkään tiettyihin laitteisiin, sillä kaikki on pilvessä ajan tasalla.

"Omat tiedot turvaan netin kautta"

Yksittäinen ihminen voi kokea pilvipalveluiden edessä voimattomuutta. Kun sovellukset ja informaatio pyörivät "jossain siellä netissä", niin mieleen juolahtaa pelko tietoturvaongelmista ja kontrollin menettämisestä omiin tietoihinsa.

Sørensenin mukaan pilvipalvelut tarjoavat kuitenkin jopa turvallisemman vaihtoehdon, kuin muut ratkaisut.

-Minulla on paljon kuvia lapsestani. Käytän älypuhelintani vain kamerana, jonka kautta kuvat tallentuvat Google+ -palveluun. Kaikki kuvat ovat siellä turvassa, vaikka kännykälleni sattuisikin jotakin.

Pilvipalvelut lisääntymässä

Sørensen uskoo, että pilvipalvelut tulevat lisääntymään entisestään niiden tarjoamien monien mahdollisuuksien ansiosta. Hän kannustaa ihmisiä rohkeasti kokeilemaan ja tutkimaan pilvipalveluiden tarjoamia mahdollisuuksia.

- Pilvipalveluiden avulla pyritään helpottamaan arkista elämää. Pilvi on mahdollisuuksia täynnä, hehkuttaa Sørensen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.