Google, Facebook ja Microsoft antoivat tukensa Applelle

Applen ja FBI:n oikeustaistelu on saanut uuden käänteen: suuret teknologiayritykset ovat ilmaisseet täyden tukensa Applelle, kirjoittaa Wall Street Journal.

Yhdysvaltain oikeusministeriö vaatii Applea avustamaan FBI:ta joulukuisen San Bernardinon ammuskeluista syytetyn iPhonen hakkeroimisessa. Apple on vastustanut pyyntöä, jonka kokee johtavan pysyvään, merkittävään tietoturva-aukkoon käyttäjiensä yksityisyydessä.

Nyt Applen puolelle ovat asettuneet muun muassa Google, Facebook ja Microsoft. Liittouman myötä Applen takana onkin enemmistö suurista teknologiayrityksistä. Oikeustaistelu on jakanut amerikkalaisväestön kahtia: toinen puoli haluaa tukea kansallista turvallisuutta ja toinen yksityishenkilöiden yksityisyyttä.

Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai twiittasi viime viikolla, että vaikka Google avustaakin lainvalvontaa tuomioistuimen päätöksestä, on Applen ja FBI:n taistelussa kyse täysin erilaisesta tilanteesta. Pichain mukaan yritysten mahdollisuus hakkeroida käyttäjiensä laitteisiin ja tietoihin loisi ongelmallisen ennakkotapauksen.

Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg sympatisoi Applea sanomalla, ettei käyttäjien tietoihin hakkeroiminen olisi turvallisuutta lisäävä tai ”oikea teko”.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja