Mainos

Glo-hotellin kuolemantapaus johti heroiinikilon jäljille

Helsingin poliisin huumerikosyksikkö on takavarikoinut lähes kilon vahvaa heroiinia afrikkalaisilta kauppiailta. Määrä on poikkeuksellisen suuri.

Aineet löytyivät Pohjois-Helsingissä sijaitsevaan yksityisasuntoon tehdyssä takavarikossa, joka liittyy joulukuun alun kuolemantapaukseen Glo-hotellissa. Heroiini oli pitoisuudeltaan erittäin vahvaa ja siksi hengenvaarallista.

Glo-hotellissa vältyttiin poliisin mukaan useammilta kuolemantapauksilta vain täpärästi. Pelastuslaitos löysi 7. joulukuuta Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan Glo-hotellin huoneesta kuolleen, 27-vuotiaan miehen. Hänen seurueeseensa kuuluneet ihmiset olivat soittaneet 112:een.

Lisäksi toinen samaan seurueeseen kuulunut 25-vuotias mies vietiin sairaalahoitoon. Paikalle hälytetyt poliisit ja ensihoitajat päättelivät, että kyse oli heroiinin yliannostuksesta.

Suunnitelmallisia rikollisia

Nyt takavarikoidusta heroiinierästä olisi saatu noin 20 000 käyttöannosta, ja sen katukauppa-arvo olisi ollut lähes 400 000 euroa.

Esitutkinnan yhteydessä on takavarikoitu myös mittava määrä muita huumausaineita ja kymmeniätuhansia euroja käteistä rahaa.

Jutun tutkinnan yhteydessä on toistaiseksi vangittu kymmenen ihmistä. Heidän joukossaan on ainakin virolaisia, nigerialaisia, ghanalaisia ja suomalaisia.

– Osa on asunut Suomessa useahkon vuoden. Joukossa on muun muassa karkotuspäätöksen saanut ulkomaalainen. Toiminta on ollut erittäin suunnitelmallista, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Jari Pynnönen kertoo.

(MTV3)

(7.12.)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja