Glee-tähti Naya Riveran etsinnät jatkuvat Piru-järvellä – näin huono näkyvyys on useiden hengen vieneen järven pinnan alla

0:50
Glee-tähti Naya Riveran viimeiset hetket ennen katoamista tallentuivat kameraan.

Mitä ilmeisimmin Naya Riveran hengen vaatinut Piru-järvi on tunnettu vaarallisuudestaan.

Glee-sarjasta tunnetuksi tullut näyttelijä Naya Rivera, 33, katosi 8. heinäkuuta ollessaan veneilemässä Piru-järvellä Yhdysvaltojen Kaliforniassa. Riveran 4-vuotias poika Josey Hollis Dorsey löytyi yksin nukkumasta äitinsä vuokraamasta veneestä. Poika kertoi apulaisseriffille äitinsä hypänneen veteen, nousematta sieltä takaisin. Riveran pelastusliivi oli veneessä. 

Riveran etsinnät jatkuvat yhä, ja tuhannet ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jolla vaaditaan varoitusmerkkejä järvelle, kertoen selkeästi sen vaarallisuudesta. Vetoomus on kerännyt jo yli 25 000 allekirjoitusta. 

– Naya Rivera ei ole ensimmäinen eikä viimeinen, joka katoaa Piru-järvellä, vetoomuksessa todetaan. 

Järvi on parhaimmillaan noin 40 metriä syvä. Piru-järvellä on myös erittäin vaarallisia virtauksia. 

– Ihmiset ovat pyytäneet vuosikausien ajan kaupunkia lisäämään varoitusmerkkejä uimareille. Venturan piirikunnan paikalliset eivät mene Piru-järvelle tästä syystä! Turisteilla ei ole mitään hajua siitä, mihin he ovat joutumassa. Piru-järvi tarvitsee merkkejä. Olemme kyllästyneet odottamaan. Tarvitsemme oikeutta kaikille niille, jotka ovat kadonneet Piru-järvellä, vetoomuksessa kerrotaan. 

Viime viikon keskiviikkona kadonneen Riveran uskotaan menehtyneen. Viime viikolla piirikunnan seriffijaosto jakoi Twitter-tilillään videoita etsintöjen etenemisestä. Tilillä jaettiin muun muassa video, joka näyttää kuinka äärimmäisen huono näkyvyys järven pinnan alla on. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Riveran vuokraama vene ajelehti järven pohjoisosassa kun se löydettiin. Noin 100 ihmistä osallistui näyttelijän etsintöihin viikonlopun aikana. Tutkijoiden arvioiden mukaan Rivera on hukkunut. 

– Järven näkyvyys on kammottava. Tässä kyseisessä järvessä on paljon puita sekä kasvustoa pinnan alla, mihin voi jäädä kiinni. Se tekee siitä turvattoman sukeltajille sekä vaikeuttaa etsintöjä, piirikunnan ylikonstaapeli Kevin Donoghue kommentoi. 

– Mikäli ruumis on jäänyt kiinni johonkin pinnan alla, voi olla ettei se enää koskaan tule pinnalle. 

Järvellä työskennellyt Douglas West kertoi vuonna 2000 Los Angeles Timesissa, että hänen 23 työvuotensa aikana noin 12 ihmistä hukkui Piru-järvellä. Useimmat hukkuneista eivät osanneet uida kunnolla, eikä heillä ollut pelastusliivejä yllään, tai he uivat järven uimiselta kielletyillä alueilla. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja