Mainos

Gertrude Pitkanen toimi laittomasti kätilönä - myi vauvat sadoilla dollareilla

Toukokuussa 1951 nuoripari pysäytti autonsa tavallisen kerrostalon eteen Butten kaupungissa Montanassa, Yhdysvalloissa. Heidän tarkoituksenaan oli ostaa vastasyntynyt vauva 500:llä dollarilla.

Autoa ajavan miehensä vieressä istuva nainen hypisteli käsissään vauvan peittoa. Heille oli kerrottu, että he voisivat adoptoida talosta vastasyntyneen lapsen. Pariskunta ei voinut saada omia lapsia, joten he aikoivat rakastaa vauvaa, kuin omaansa. 

Mies jäi autoon siksi aikaa, kun vaimo meni sisälle taloon. Talossa nainen tapasi Gertrude Pitkasen, joka antoi hänelle muutaman tunnin ikäisen tyttövauvan sekä tämän istukan. Nainen maksoi rouva Pitkaselle vauvasta 500 dollaria.

Nainen kurkisti huoneessa olleen verhon taakse ja näki vuoteessa makaavan naisen.

Istukan nainen heitti auton ikkunasta ulos paluumatkalla kotiin.

Näin alkoi Sue Dockenin elämä. Samanlaisen tarinan Sue on kuullut vuosien mittaan yli kahdeltakymmeneltä henkilöltä, jotka haluavat nyt selvittää todellisen alkuperänsä. Asiasta kertoo mm. The Telegraph.

Ryhmä kutsuu itseään nimellä Gertien vauvat. Heitä yhdistää tapa, jolla he syntyivät Gertrud Pitkasen laittoman toiminnan avulla.

Gertrude Pitkanen teki laittomia abortteja ja auttoi synnytyksissä

Gertrude Pitkanen teki vauvakauppaansa 1920-luvulta lähtien 30 vuoden ajan. Hänen maailmaan auttamansa ihmiset ovat siis jo iäkkäitä.

Pitkanen oli koulutukseltaan kiropraktikko. Kätilönä toimimisen lisäksi hän teki laittomia abortteja. Huonoissa olosuhteissa tehdyt abortit johtivat kolme kertaa kuolemaan ja Pitkanen sai syytteen kuolemantuottamuksesta tai murhasta. Syytteistä kuitenkin luovuttiin joka kerta. Pitkasen uskottiinkin pitävän ”mustaa listaa” paikallisten poliitikkojen ja business-miesten salaisuuksista.

Maailmaan auttamansa vauvat Gertrude myi lapsettomille pariskunnille. Vauvan hinta oli 100-500 euroa.

Pitkasen myymien lasten on tähän asti ollut lähes mahdoton löytää biologisia vanhempiaan tilanteessa, jossa vanhemmista ei ole virallista merkintää. Nyt se on kuitenkin mahdollista kehittyneen DNA -teknologian ansiosta.

Gertruden vauvat, joita epäillään olevan paljon nyt löydettyjä enemmän, toivovatkin uuden tekniikan auttavan heitä sukulaistensa tavoittamisessa.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.