Mainos

Georgiassa merkkejä vaalivilpistä

Georgialaiset äänestävät tänään maalle uuden parlamentin. Vaalit eivät näytä sujuvan ilman vilppiä.

Georgiassa parlamenttivaalien tarkkailijat ovat saaneet kymmeniä ilmoituksia vaalimääräysten rikkomisesta.

Paikallisten televisioasemien mukaan Länsi-Georgian Kutaisissa aseelliset miehet estivät tarkkailijoiden pääsyn äänestyspaikoille. Tuhansien äänestäjien nimet on niinikään salaperäisesti hävitetty äänestysluettelosta.

Vaalihuoneistot avasivat ovensa Kaukasiassa sijaitsevassa Georgiassa aamulla. Vaalien alla tehtyjen mielipidemittausten mukaan presidentti Eduard Shevardnadzen hallitusrintama saattaa kärsiä vaaleissa tappion oppositiolle. Shevardnadzen hallintoa on vaalien alla arvosteltu korruptiosta ja talouden päästämisestä hunningolle.

Äänestäjät merkitään maalilla

Georgian oppositio on ilmaissut huolensa vaalien rehellisyydestä ja varoittanut, että mahdolliseen vaalivilppiin vastataan mielenosoituksilla.

Vaalivilpin estämiseksi kaikki äänestäjät merkitään. Jokainen äänestämässä käynyt saa pienen maalisuihkeen oikean käden sormeensa. Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj on toimittanut vaalivirkailijoille merkitsemiseen tarvittavat suihkeet.

Vaalikampanjaa ovat leimanneet väkivaltaisuudet. Eilen kaksi ihmistä haavoittui räjähdyksessä oppositiopuolueiden toimiston ulkopuolella. Kymmeniä opposition aktivisteja on pahoinpidelty kampanjoinnin aikana.

Shevardnadze sanoi aiemmin tällä viikolla, etteivät viranomaiset anna kenenkään horjuttaa maan vakautta. Hän varoitti, ettei yhdenkään poliittisen puolueen pidä harkita kaduille lähtemistä, vaikkei vaalitulos olisikaan mieluinen.

(MTV3-STT-AFP-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.