Mainos

Georgian oppositio ryhtyi tukkimaan katuja

Georgiassa tuhannet mielenosoittajat ovat ryhtyneet tukkimaan maan pääkaupungin Tbilisin katuja. Opposition kannattajat ovat ilmoittaneet levittävänsä kansalaistottelemattomuutta, mikäli maan presidentti Mihail Saakashvili ei eroa.

Mielenosoittajat sulkivat illalla väliaikaisesti Tbilisin kolme pääkatua ja marssivat presidentinkanslialle. Oppositio on uhannut tukkia presidentinpalatsiin ja yleisradioon vievät tiet päivittäin kello 15 ja 21 väliseksi ajaksi.

- Aloitamme kansalaistottelemattomuuskampanjan, oppositiojohtaja Kakha Kukava totesi puheessaan parlamenttitalon edessä Tbilisissä aiemmin päivällä.

Myös tänään kymmenettuhannet ihmiset ovat kokoontuneet eiliseen tapaan kaduille vaatimaan presidentineroa. Opposition mukaan presidentti on kahminut valtaa ja painostanut oikeuslaitosta sekä mediaa. Mielenosoittajien mukaan Saakashvili hoiti huonosti myös viimevuotisen konfliktin Venäjän kanssa.

Saakashvili on itse kuitenkin ilmoittanut jatkavansa työtään, kuten laki edellyttää. Hän muistuttaa myös, että eroa vaativa oppositio muodostaa vain osan kansasta.

- Vastaus erovaatimukseen on ”ei”, kuten aina. Toimimme perustuslain mukaan, Saakashvili sanoi tänään.

(MTV3-Reuters-AFP)

Katso Anne Sjöholmin juttu (Seitsemän uutiset 10.4.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.