George Russell polleana taistelustaan Bottasta vastaan: "Tiesin ehdottomasti tulevani maaliin ennen Valtteria"

Valtteri Bottas laittoi George Russellin viimeisillä kierroksilla tiukoille – Tulosruutu teki selkoa Emilia-Romagnan GP:n tapahtumista.

Imolan F1-kisan viimeisillä kierroksilla Valtteri Bottaksen kovan painostuksen kohteeksi joutunut Mercedes-kuski George Russell kertoo tienneensä koko ajan, että pystyy pitämään suomalaisen takanaan.

Russell ajoi Emilia-Romagnan GP:n ruutulipulle nelossijalle Bottas kannoillaan. Hän oli onnistunut nousemaan edelle jo lähtökahinoissa, joissa Russell nousi viisi sijaa ylöspäin ja Bottas joutui tekemään tilaa törmättyään edellä kolaroineen Daniel Ricciardon perään.

Välikelin renkailla ajetun alun jälkeen Bottas oli vielä hyvissä iskuasemissa, mutta varikolla tapahtunut viivästys pudotti hänet jälleen kymmenen sekunnin päähän.

Russell kertoo suunnanneensa jo tässä kohtaa katseensa edellään olleeseen McLaren-kuski Lando Norrisiin.

– Minun piti säästää renkaitani, jotta pystyn hyökkäämään Landoa vastaan, koska tiesin ehdottomasti tulevani maaliin ennen Valtteria, Russell kommentoi itsevarmasti F1TV:lle.

Viimeisillä kierroksilla Bottas haki puolelta ja toiselta ohituspaikkaa. Russellin paremmassa kunnossa olleet renkaat antoivat kuitenkin Mercedes-kuskille edun.

Myös Mercedes sähläsi varikolla

Omat vaikeutensa olivat myös Russellilla. Mercedeksen oli tarkoitus säätää varikkokäynnillä hänen etusiipeään, mutta mekaanikko ei onnistunut saamaan ajoissa otetta säätömutterista.

– Eka stintti vahva, mutta minulla oli todella paljon aliohjausta autossa. Märällä olisi tarvittu paljon enemmän etusiipeä, mutta valitettavasti emme pystyneet säätämään sitä varikkokäynnillä.

– Olin vähän, että voi perhana, tässä on vielä 40 kierrosta jäljellä, Russell naurahti.

Red Bullin Max Verstappen ja Sergio Perez ajoivat kisassa kaksoisvoittoon ennen kolmanneksi sijoittunutta Norrisia. Kotiradallaan ajaneen Ferrarin päivä meni täydellisesti pieleen, kun ensin Carlos Sainz joutui keskeyttämään Ricciardolta saamansa osuman jälkeen ja sitten Charles Leclerc pyörähti kolmossijalta kuudenneksi taistelussaan Perezia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat