Valtteri Bottaksen toiveet elivät potentiaalisessa rangaistuksessa – Sergio Perez: "En saanut mitään hyötyä"

F1:n sunnuntain Ranskan GP huipentui loppuhetkillä, kun Red Bullin Max Verstappen ja Sergio Perez jahtasivat edellä olleita Mercedes-kuskeja. Verstappen tavoitti sekä Valtteri Bottaksen että Lewis Hamiltonin. Perez puolestaan onnistui ohittamaan Bottaksen. Kyseinen ohitustilanne päätyi kuitenkin tuomariston tutkintaan. Perezin mukaan hän ei saanut minkäänlaista etua, vaikka hän kävi rataviivojen ulkopuolella.

Perez onnistui venyttämään oman ensimmäisen vetonsa, minkä myötä hän sai rengasedun kisan loppuvaiheille. Meksikolainen onnistui kirimään Valtteri Bottaksen etumatkan kiinni, kun suomalaiskuski tuskaili renkaidensa kanssa.

Itse ohitus tapahtui radan pitkän takasuoran päässä olevassa pitkissä kaartuvassa mutkassa. Perez onnistui poimimaan Bottaksen ulkokautta.

Ohituksen jälkeen Perez käväisi pikaisesti rataviivojen ulkopuolella. Tämä huomioitiin Mercedeksellä, joka halusi tilanteen kansainvälisen autoliiton FIA:n tutkintaan.

– Olin jo edellä, mutta yritin antaa hänelle mahdollisimman paljon tilaa, Perez sanoi Bottas-ohituksestaan.

– Se johti siihen, että ajauduin rataviivojen ulkopuolelle. En saanut siitä minkäänlaista etua. Kyse oli vain siitä, että yritin varoa osumasta häneen, Perez jatkoi.

Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan Bottasta ei otettu enää uudestaan sisään, koska Pereziä uhkasi aikarangaistus.

Sitä ei koskaan tullut. Tuomaristo kun ei antanut meksikolaiselle rangaistusta.

– Ensimmäinen pitkä veto kannatti. Pari kierrosta lisää, ja olisin voinut päästä Lewisin edelle, Perez mietti.

Lue myös:

    Uusimmat