Valtteri Bottakselta tyhjentävä kommentti hurjan voittotaistelun jälkeen – avasi syyn ratkaisevalle virheelle

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas jahtasi tiukasti Italian GP:n voittoa, kun hän pisti Ferrarin monacolaiskuljettajan Charles Leclercin ahtaalle. Lopun taistelu meni kuitenkin Leclercin nimiin, minkä myötä Bottas oli toinen.

Bottas hyötyi taktiikasta, jonka Mercedes oli rakentanut hänelle kisaan. Toisin kuin tallikaveri Lewis Hamilton, Bottas jatkoi selvästi pidempään pehmeimmillä soft-renkailla. Tämä toimi, sillä Bottas sai kisan loppuun rengasedun niin Hamiltonia kuin Leclerciä vastaan.

– Meillä oli hyvä taktiikka tänään, minun kohdallani. Pitkä ensimmäinen veto takasi mahdollisuuksia loppuun, Bottas kiitteli.

Varikkopysähdyksen jälkeen Bottas lähti jahtaamaan Leclerciä ja Hamiltonia. Edessä olleista kuljettajista Hamilton teki virheen, minkä myötä Bottas nousi toiseksi.

Viimeisillä kierroksilla Bottas pääsi aivan Leclercin tuntumaan. Yritykset eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta.

– Syö miestä, Bottas totesi tyhjentävästi.

– Yritin kaikkeni, että olisin päässyt hänen ohitse. Ei tuolla vain ollut mitään mahdollisuuksia.

Lopullinen ratkaisu syntyi kolmea kierrosta ennen loppua, kun Bottas liukui liian pitkälle ensimmäisessä mutkassa. Samassa yhteydessä Leclerc pääsi karkuun.

Bottas kertoi nopeasti syyn sille, mistä kyseinen virhe johtui.

– Aina kun pääsin lähemmäs, niin eturenkaat alkoivat lukkiintua pidon puutteen takia.

– He ovat vaan niin nopeita suorilla. Yritin ja yritimme kaikkemme kaikkien moottoriasetusten sun muiden osalta. Ei riittänyt. Eteenpäin, Bottas sanoi jämptisti. 

Lue myös:

    Uusimmat