Mainos

Genevessä neuvotellaan Ukrainan kriisistä - tutkija ei odota paljon

Genevessä Sveitsissä neuvotellaan tänään Ukrainan kriisistä.

Ukrainan ja Venäjän ulkoministerit istuvat neuvottelupöytään yhdessä EU:n ja Yhdysvaltojen edustajien kanssa. Neuvotteluja pidetään yhtenä viimeisistä mahdollisuuksista estää Itä-Ukrainan kriisin kärjistyminen.

Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak ei odota neuvotteluilta paljoa. Neuvottelutilanne on hänen mielestään vaikea, koska Venäjän selkkauksessa ei ole tietoa.

- Ehkä se on jo onnistuminen, että näin korkealla tasolla Venäjän ja Ukrainan edustajat tapaavat, mutta muuten on vaikea nähdä, mitä sieltä tulisi, Salonius-Pasternak sanoi MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Eilen illalla Geneveen saapunut Ukrainan ulkoministeri Andri Deshtshytsja on vaatinut Venäjää lopettamaan "terroritekojen" tukemisen Ukrainan maaperällä. Venäjä-mieliset separatistit ovat muun muassa vallanneet useita rakennuksia Itä-Ukrainassa. Eilen separatistit saivat haltuunsa armeijan panssariajoneuvoja.

Ukrainan mukaan Venäjä tukee separatisteja, mutta Venäjä kiistää väitteen. Venäjän presidentti Vladimir Putin moitti Ukrainan hallitusta maan puskemisesta kohti sisällissotaa.

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama muistutti Venäjää siitä, että kaikilla teoilla Ukrainassa on seurauksensa. Valkoisen talon kerrottiin valmistelevan uusia talouspakotteita Venäjää vastaan.

Eilen sotilasliitto Nato kertoi vahvistavansa itäisten jäsenmaidensa puolustusta Ukrainan tilanteen takia.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.