Mainos

Gazan voimalaitos suljettiin

Voimalan alasajon vaikutukset näkyivät monissa Gazan rakennuksissa, jotka olivat pimeinä ja hissit eivät toimineet.

Palestiinalaisten ahdinko Gazassa on pahenemassa polttoainepulan takia. Gazan alueen ainoa voimalaitos suljettiin illalla kokonaan sen jälkeen kun Israel oli kiristänyt Gazan saartoa.

Voimalaitoksen kahdesta turbiinista toinen pysäytettiin aamulla, koska polttoainetta ei ollut tarpeeksi. Viimeinenkin turbiini pysäytettiin illalla, kertoi voimalan johtaja Derar Abu Sissi.

Israelilaisten ja palestiinalaisten viranomaisten mukaan paikallinen voimalaitos on tuottanut 65 prosenttia gazalaisten sähköstä. Loppu tulee Israelista ja Egyptistä.

Voimalan alasajon vaikutukset näkyivät monissa Gazan rakennuksissa, jotka olivat pimeinä ja hissit eivät toimineet.

Israel sulki Gazan rajat, koska palestiinalaistaistelijat eivät ole lopettaneet raketti-iskujaan. Israel on vastannut rakettihyökkäyksiin ilmaiskuin ja maahyökkäyksin, joissa viikon sisällä on kuollut nelisenkymmentä Gazan asukasta. Parikymmentä heistä on ollut palestiinalaisen Hamas-järjestön taistelijoita.

Myös kauppojen hyllyt alkavat ammottaa tyhjyyttään 1,5 miljoonan asukkaan Gazassa. Gazalaisen kauppiaan mukaan ihmiset hamstraavat kuumeisesti muun muassa elintarvikkeita ja kynttilöitä peläten niiden loppumista.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.