Mainos

Gazan siirtokuntien tyhjentämiseen valmistaudutaan

Israelin ja palestiinalaishallinnon joukot ovat varuillaan estääkseen väkivaltaisuuksien puhkeamisen Gazan juutalaissiirtokuntien tyhjentämisen aattona. Monet siirtolaiset ovat uhanneet jäädä paikoilleen.

Sekä Israelin että palestiinalaisten turvallisuusjoukot ovat ryhtyneet järjestäytymään valvoakseen juutalaissiirtokuntien tyhjentämistä. Gazan 21:n ja Länsirannan neljän juutalaissiirtokunnan tyhjentäminen alkaa huomenna. Osa siirtokuntalaisista aikoo jäädä paikoilleen muuttokäskystä huolimatta.

Israelin poliisi on hälytystilassa ja palestiinalaisjoukot asemissa Gazan siirtokuntien ympärillä, missä niiden tehtävänä on estää mahdolliset palestiinalaistaistelijoiden häirintäyritykset.

Viisi palestiinalaistaistelijaa jäljittänyttä israelilaissotilasta haavoittui tänään omien joukkojen panssarivaunun tulituksessa, armeija kertoi aamulla. Sotilaat haavoittuivat, kun he jäljittivät Kfar Daromin siirtokuntaa tulittanutta palestiinalaismiestä.

Jerusalemissa poliisi valvoo tiukasti Itkumuurin lähistöä, jonne tuhannet ihmiset kokoontuvat rukoilemaan vuotuisena juutalaisten Tisha B'Av -muistopäivänä. Äärimielisten juutalaisten on pelätty yrittävän tunkeutua Al Aksan moskeijaan, mikä saattaisi johtaa yhteenottoihin. Myös nuorten muslimimiesten pääsyä moskeijaan on rajoitettu.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.