Mainos

Gallup: Tyytyväisyys Ahtisaareen vähentynyt

Tyytyväisyys presidentti Martti Ahtisaaren toimintaan on tuoreen gallupin mukaan laskenut kahdeksalla prosenttiyksiköllä tämän vuoden alussa. Sanomalehti Kalevan teettämään mielipidetiedusteluun vastanneista noin puolet on kuitenkin edelleen tyytyväisiä Ahtisaaren toimintaan.

Kaleva teetti vastaavan kyselyn Suomen Gallupilla viimeksi marraskuussa. Tuolloin tyytyväisiä Ahtisaareen oli 57 prosenttia vastaajista ja tyytyväisyys korkeimmillaan Ahtisaaren virkakauden aikana. Nyt erittäin tai melko tyytyväisiä Ahtisaaren toimintaan oli 49 prosenttia vastaajista. Samaan aikaan tyytymättömien määrä on noussut viidellä prosenttiyksiköllä. Joka neljäs vastaaja oli nyt erittäin tai melko tyytymätön Ahtisaaren toimintaan.

Tyytyväisyys on Ahtisaaren toimintaan suunnilleen samoissa luvuissa kuin presidenttikauden alussa. Alhaisimmillaan Ahtisaaren suosio on Kalevan mielipidetiedustelujen mukaan ollut kaksi vuotta sitten. Kriittisimmin Ahtisaareen suhtautuvat tällä hetkellä kokoomuslaiset, joista 35 prosenttia on tyytymättömiä. SDP:n kannattajista tyytymättömiä löytyy vain kymmenen prosenttia. Ikäluokittain mitattuna kriittisimpiä ovat 35-50-vuotiaat, kun taas tyytyväisimpiä ovat 15-24-vuotiaat.

Kaleva on mitannut samoilla kysymyksillä Ahtisaaren suosiota noin puolen vuoden välein. Suomen Gallupin tekemään mielipidetutkimukseen vastasi maalis-huhtikuun vaihteessa 935 suomalaista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.