Mainos

Gallup: Presidentin toimikausi säilytettävä ennallaan

Suomalaisten enemmistö pitäisi kyselyn mukaan presidentin toimikauden kuuden vuoden mittaisena. Presidentti Halonen pitää neljän vuoden kautta liian lyhyenä.

Keskustan verkkolehti Apilan teettämässä mielipidemittauksessa presidenttikauden säilyttämistä kuutena vuotena kannatti 54 prosenttia. Neljän vuoden presidenttikautta puolsi 31 prosenttia vastaajista.

Apilan kyselyssä eniten pitkä presidenttikausi sai kannatusta vasemmiston ja vihreiden kannattajien parissa. Keskustan kannattajien joukossa mielipiteet ovat aika lailla tasoissa. Heistä 45 prosenttia kannatti toimikauden lyhentämistä ja 44 prosenttia pitäisi sen ennallaan. Myös kokoomuksen kannattajista 45 prosenttia haluaisi lyhentää kauden neljään vuoteen.

TNS Gallupin kyselyssä mielipidettä kysyttiin vajaalta 1300 suomalaiselta.

Niinistö ehdotti neljää

Keskustelu presidentin toimikauden pituudesta virisi uudelleen tänä syksynä, kun viime presidentinvaalien kakkonen Sauli Niinistö oli ehdottanut kauden lyhentämistä neljään vuoteen. Niinistön mielestä lyhyempi kausi voisi estää pitkäaikaisen pattitilanteen syntymisen, jos presidentin ja hallituksen yhteispeli ulkopolitiikassa ei oikein luonnistu.

Presidentti Tarja Halonen on pitänyt neljän vuoden kautta liian lyhyenä. Halosen mielestä pitempi kausi istuu paremmin rauhalliseen kehitykseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.