Mainos

Gallup: Palin suositumpi kuin pääehdokkaat

Yhdysvaltain presidentinvaalien puhutuin henkilö ei ole tällä hetkellä kumpikaan pääehdokkaista. Republikaanisen puolueen varapresidenttiehdokas Sarah Palin on varastanut valokeilan niin oman puolueensa ehdokkaalta John McCainiltä kuin median lemmikiltä, demokraattiehdokas Barack Obamalta.

Kun McCain julkisti elokuun lopussa Palinin valinnan varapresidenttiehdokkaakseen, kaksi kolmasosaa amerikkalaisäänestäjistä ei ollut ikinä kuullutkaan Alaskan kuvernööristä. Nyt, kun Palin on pitänyt republikaanien puoluekokouspuheensa 40 miljoonalle TV:n katsojalle ja kampanjoinut aktiivisesti McCainin kanssa, hän on suositumpi kuin kumpikaan pääehdokkaista.

Rasmussen-tutkimuslaitoksen gallup osoittaa, että 58% amerikkalaisista suhtautuu myönteisesti Paliniin ja peräti 40%:lla äänestäjistä on vahvasti myönteinen kuva itsensä "lätkä-äidiksi" (hockey mom) kuvailleesta ehdokkaasta. McCainiin ja Obamaan suhtautuu myönteisesti 57% äänestäjistä ja Obaman varapresidenttiehdokkaaseen, Joe Bideniin, 48%.

Palinin suosio on hieman vankempaa mies- kuin naisäänestäjien keskuudessa, mutta molemmissa ryhmissä enemmistö antaa hänelle positiiviset arvosanat (65% miehistä, 52% naisista). Palinin koetaan myös saaneen liian rajua kohtelua medialta, joka on tonkinut aktiivisesti epäselvyyksiä hänen toiminnastaan kuvernöörinä ja revitellyt Palinin alaikäisen tyttären raskaudella. 51% amerikkalaisista uskoo toimittajien yrittävän vahingoittaa republikaanien kampanjaa.

Republikaaneilla täydet mahdollisuudet voittoon

Viime päivien muut gallup-tutkimukset vahvistavat 44-vuotiaan, vahvasti konservatiivisia arvoja puolustavan Palinin, kääntäneen ainakin väliaikaisesti vaaliasetelmat republikaaneille myönteisiksi. Obaman pidettyä mielipidetiedusteluiden johtopaikkaa syyskuun alkupäiviin saakka, osoittavat tuoreimmat tutkimukset McCain-Palin -kaksikon nousseen edelle. Käänne on lyönyt ällikällä etenkin liberaalit demokraattipiirit, jotka ovat luottaneet Obaman vaalivoittoon USA:n talouden ajauduttua vaikeuksiin ja sen kansainvälisen arvovallan kärsittyä kolauksia epäsuositun republikaanipresidentin, George W. Bushin valtakaudella.

Yhdysvaltain presidentinvaalit pidetään kahdeksan viikon kuluttua, marraskuun neljäntenä päivänä.

Lue myös: |

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.