Mainos

Gallup: Obama voitti väittelyn

(Kuva: EPA/CHRISTOPHER BERKEY)

Yhdysvaltain presidenttiehdokkaat, demokraattien Barack Obama ja republikaanien John McCain kohtasivat viime yönä toisessa väittelyssään. CNN-tv-yhtiön pikagallup osoittaa Obaman suoriutuneen Nashvillen yhteenotosta voittajana.

Pikagallupin tulos on hyvin samansuuntainen kuin ensimmäisen väittelyn jälkeen. 54% haastatelluista piti Obamaa väittelyn voittajana, 30%:n mielestä McCain oli parempi.

Väittely ei kuitenkaan muuttanut suuresti äänestäjien mielikuvia kummastakaan ehdokkaasta. Kyselyyn vastanneista 64% suhtautuu Obamaan myönteisesti, kun ennen väittelyä luku oli 60%. McCainiin suhtautuu myönteisesti 51% vastaajista kuten ennen väittelyäkin.

CNN/Opinion research corporation soitti 675:lle väittelyä katsoneelle välittömästi väittelyn jälkeen. Kyselyn virhemarginaali on neljä prosenttiyksikköä.

Asiantuntijat samoilla linjoilla

CNN:n poliittiset asiantuntijat olivat samoilla linjoilla katsojien kanssa. He antoivat Obamalle järjestään paremmat arvosanat.

Gallupeissa keskimäärin kuuden prosenttiyksikön päähän Obamasta vajonneelle McCainille väittely oli ensiarvoisen tärkeä ja Arizonan senaattori pyrkikin hyökkäämään tiukasti. Välillä hyökkäykset olivat kuitenkin liian aggressiivisia eikä McCain vaikuttanut silloin kovinkaan presidentilliseltä. Asiantuntijaraadin mielestä McCain myös toisteli liikaa vanhoja teemojaan: alhaisia veroja ja Irakin sodan menestystä hänen tukemansa joukkojen lisäyksen ansiosta.

Raadin mielestä Obama oli jälleen parempi väittelijä ja sujuvampi puhuja. Hän edustaa muutosta ja onnistui kytkemään McCainin istuvan presidentin, George W.Bushin politiikkaan. Näin siitäkin huolimatta, että McCain pyrki parhaansa mukaan osoittamaan linjaeronsa epäsuositun Bushin kanssa.

(MTV3)

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.