Mainos

Gallup: Mara suosionsa huipulla

Presidentti Martti Ahtisaari on suosionsa huipulla, kertoo oululaisen sanomalehti Kalevan teettämä mielipidekysely. Kyselyn mukaan suomalaiset ovat nyt tyytyväisempiä hänen toimintaansa kuin koskaan aiemmin meneillään olevan virkakauden aikana.

Reilusti yli puolet eli 57 prosenttia vastaajista sanoi kyselyssä olevansa tyytyväisiä Ahtisaaren toimintaan. Luku on peräti yhdeksän prosenttiyksikköä suurempi kuin keväällä.
Tyytymättömien osuus taas on pudonnut neljänneksestä viidennekseen. Hieman yli viidennes vastaajista sanoi suhtautuvansa Ahtisaareen neutraalisti, mikä on vähemmän kuin keväällä.

Pääministeri Paavo Lipposen (sd.) suosio taas on pudonnut keväästä neljä prosenttiyksikköä ja on nyt 24 prosenttia. Lipposen johtaman hallituksen toimintaan on tyytyväisiä 23 prosenttia ja tyytymättömiä 39 prosenttia suomalaisista.
Ahtisaaren suosio lähti uudelleen nousuun viime keväänä lyhyen laskujakson jälkeen. Kaleva on tutkituttanut suomalaisten tyytyväisyyttä Ahtisaareen kahdeksaan otteeseen puolen vuoden välein. Viimeksi tulos oli lähes yhtä suosiollinen keväällä 1995. Etenkin vasemmistoväki luottaa Ahtisaareen: neljä viidesosaa demarien kannattajista ja 69 prosenttia vasemmistoliiton tukijoista on häneen tyytyväisiä. Sen sijaan kokoomus- ja keskustaväestä vain 41 prosenttia on samalla kannalla.

Työttömät ovat Ahtisaareen vielä tyytyväisempiä kuin työssäkäyvät. Yhteiskuntaryhmistä työntekijät, opiskelijat, eläkeläiset ja ylemmät toimihenkilöt ovat häneen muita tyytyväisempiä. Sen sijaan viljelijöiden luottamusta Ahtisaari ei ole onnistunut saavuttamaan: heistä vain 35 prosenttia on presidentin tekemisiin tyytyväisiä. Nuoret eli alle 25-vuotiaat äänestäjät sekä vähän koulutetut suhtautuvat kyselyn mukaan Ahtisaareen muita suopeammin. Miesten keskuudessa hän on hieman suositumpi kuin naisten.

Kyselyn teki Suomen Gallup, joka haastatteli 944 äänestysikäistä suomalaista lokakuun 24. ja marraskuun 5. päivän välisenä aikana. Tutkimustuloksen luottamusväli on kolme prosenttiyksikköä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.