Mainos

Gallup: Kokoomus ja Keskusta menettäjinä Etelä-Savossa

Etelä-Savossa vaaditaan vaalitavan pikaista remonttia. Alueelta valitaan väestökadon vuoksi kaksi kansanedustajaa vähemmän ensi kevään vaaleissa - MTV:n aluegallupin mukaan menettäjinä olisivat Kokoomus ja Keskusta. Keski-Suomessa käydään taas kova taisto alueen viimeistä kansanedustajan paikasta.

Äänten kalastelu on aiempaa kovempaa puuhaa Etelä-Savossa ensi kevään eduskuntavaaleissa. Vaalipiiri menettää kaksi kansanedustajaa mm. väestökadon vuoksi ja niinpä valtaa on jaossa vain kuudelle kansanedustajalle. Kokoomuksen paikallinen nokkamies tutkii MTV:n aluegallupin tuloksia huolestuneena - puolue on vaarassa menettää toisen paikkansa.

- Minusta alueellinen vaalijärjestelmä täytyy uusia Etelä-Savossa, että saadaan poliittisesti ja alueellisesti edustava tulos Kokoomuksen Etelä-Savon puheenjohtaja Markku Hänninen sanoo.

Kokoomus on myös menettänyt alueella kannatustaan lähes kaksi prosenttiyksikköä verrattuna vuoden -99 vaaleihin.

Keskusta on lisännyt Etelä-Savossa suosiotaan - mutta vaalimatematiikalla paikat tippuisivat kolmesta kahteen. SDP:n, vasemmistoliiton ja vihreiden vaaliliitto saisi yhteensä kolme paikkaa. Kristillisdemokraattien suosio on laskussa.

Kristillisdemokraatit käyvätkin imago-sotaa äänestäjistä jo nyt. Näin Keski-Suomesta ehdolla oleva kansanedustaja Toimi Kankaanniemi (kuvassa):

- Olemme kärsineet siitä, että vain pääoppositiopuolue saa julkisuutta ja vähän kohtuuttomastikin.

Demarit ovat lisänneet Keski-Suomessa kannatustaan. Paikkoja olisi tulossa kolme.

Keskusta on pysytellyt alueen selvästi suurimpana puolueena. Kokoomus voisi kasvattaa edustajamääränsä yhdestä kahteen. Vasemmistoliitto saisi edelleen yhden kansanedustajan. Tosin keskustan neljän ja kokoomuksen kahden paikan tulos voi heilahtaa - Keski-Suomen viimeisestä kansanedustajan paikasta käydään tiukka taisto.

Kristillisdemokraattien vaaliliitto alueen pienryhmien kanssa voi riittää ja Kankaanniemi jatkaa eduskunnassa.

- Mukaan tulee henkilöääniä, jotka ei näy meidän puoluekannatustamme kysyttäessä.

Selvitystä varten haastateltiin tuhat henkeä molemmissa vaalipiireissä tässä kuussa. Virhemarginaali on 3 prosenttiyksikköä puoleen tai toiseen.

Selvityksestä saa lisätietoja huomenna ilmestyvistä Keskisuomalainen-lehdestä, Länsi- ja Itä-Savo-lehdistä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 24.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.