Mainos

Gaddafin poika: Olemme vähävarainen perhe

Libyan johtajan poika Saif al-Islam Gaddafi on tänään naureskellut YK:n pakotteille. Hän vakuutti, että Muammar Gaddafi ja hänen poikansa pysyvät Libyassa kuolemaansa saakka.

- Meillä ei ole mitään varoja muissa maissa. Olemme vähävarainen perhe, ja kaikki tietävät tämän. Me nauramme, kun he väittävät, että meillä on rahaa Euroopassa tai Sveitsissä tai jossain. Mikä vitsi, Gaddafi puuskahti ABC-televisiokanavalle.

Gaddafi myös kiisti kaikki tiedot levottomuuksista ja väitti, että liki koko maa on rauhallinen. Armeija ei ole Gaddafin mukaan ampunut mielenosoittajia eikä käyttänyt hävittäjiä.

Kuilu totuuden ja median tietojen välillä on valtava.

- Kuulkaa kuitenkin tämä: kukaan ei jätä tätä maata. Me elämme ja kuolemme täällä. Tämä on meidän maamme, ja libyalaiset ovat meidän kansamme. Mitä minuun tulee, uskon toimivani oikein, Gaddafi sanoi.

PR-temppu pipariksi

Kuilu todellisuuden ja propagandan välillä tulikin varsin selväksi niille toimittajille, jotka kuljetettiin Zawijahin kaupunkiin lähelle Tripolia. Oppositio oli nimittäin vallannut kaupungin, jonka piti olla hallituksen joukkojen komennossa.

Kapinallisten mukaan hallituksen joukkoja vastaan oli käyty raskaita taisteluja.

- Gaddafi on hullu. Hänen joukkonsa tulittivat meitä singoilla, sanoi Mustafaksi esittäytynyt mies.

- Haluamme oikeutta. Ihmisiä tapetaan. Gaddafin kannattajat ampuivat veljenpoikani, täydensi Chawki-niminen mies.

Opposition koko ajan laajenevasta kannatuksesta kertoi sekin, että ulkoministeri Hillary Clinton ilmoitti Yhdysvaltain olevan kiinnostunut yhteyksistä Itä-Libyan oppositioryhmiin. Ryhmät itse eivät moisesta tienneet vaan kertoivat, ettei niihin ole oltu yhteydessä - eivätkä ne edes haluaisi yhteydenottoja ulkovalloilta.

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan Libyan väkivaltaisuuksia on paennut viime päivinä jo lähes 100 000 ihmistä, joista suurin osa on ulkomaalaisia. Punainen Puolikuu -järjestö varoitti, että Libyan ja Tunisian rajalla on humanitaarinen kriisi.

Johto vaihtamassa puolta

Tuki Gaddafille vähenee koko ajan myös maan johdossa. Tähän päivään mennessä ainakin kahteentoista maahan sijoitetut diplomaatit olivat asettuneet opposition puolelle.

Lisäksi Libyan YK-edustajat, maan korkein syyttäjäviranomainen ja koko joukko Gaddafin perheen läheisiä avustajia olivat jättäneet hukkuvan laivan.

Gaddafin kansalle lupaamasta 500 dinaarin (runsaan 290 euron) kipurahastakaan ei ollut tuskan lievittäjäksi. Silminnäkijöiden mukaan avustusta pankeissa jonottaneille kansalaisille tarjottiin vain lämmintä kättä ja heidän henkilötietonsa otettiin ylös.

Jopa Libyan television näyttämät kuvat hurraavista Gaddafin kannattajajoukoista näyttivät kutistuneen. Toimittajien mukaan Tripolin keskustassa kuvatussa väkijoukossa oli maksimissaan parisataa ihmistä.

Saif al-Islam Gaddafin mukaan tukea kuitenkin löytyy.

- Ympärillämme on koko ajan paljon ihmisiä, katsokaa vain, hän vakuutti.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.