Gaddafin perillistä vastassa vihainen väkijoukko

Libyan ex-diktaattori Muammar Gaddafin poika Saif al-Islam on kuljetettu Zintanin kaupunkiin, missä häntä oli vastassa vihainen väkijoukko. Saif al-Islam pidätettiin viime yönä yhdessä neljän muun miehen kanssa autiomaassa Obarin kaupungin lähellä Libyan eteläosassa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Saif al-Islamia kuljettanutta lentokonetta oli jo kiitoradalla vastassa satoja ihmisiä, jotka yrittivät muun muassa tunkeutua koneeseen ja estää vangin ja hänen saattajiensa ulospääsyn.

Saif al-Islamiksi uskottu mies on toistaiseksi kieltäytynyt vahvistamasta henkilöllisyyttään. Reutersin silminnäkijän mukaan perinteisiin vaatteisiin pukeutunut, parrakas, silmälasipäinen vanki näyttää kuitenkin Saif al-Islamilta. Libyan väliaikaishallinto on vahvistanut pidätyksen.

Silminäkijän mukaan vangin sormissa on siteitä, mutta muuten hän vaikuttaa hyväkuntoiselta. Libyalainen tv-kanava Free Libya on myös julkaissut valokuvan pidätetystä Saif al-Islamista.

Gaddafin perilliseksi uskottu Saif al-Islam on ollut pakomatkalla isänsä hallinnon kukistumisesta lähtien, ja hänen uskotaan pyrkineen rajan yli Nigeriin. Kansainvälinen rikostuomioistuin ICC on antanut hänestä pidätysmääräyksen. Saif al-Islamia syytetään rikoksista ihmisyyttä vastaan.

(MTV3 - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat