Mainos

G8 hautaa ilmastolupaukset – aikakapseliin

G8-ryhmä on päättänyt Toyakossa Japanissa järjestetyssä huippukokouksessa puolittaa saastepäästönsä vuoteen 2050 mennessä. Nyt on myös sovittu tarkka päivä, jolloin ilmastolupauksia tarkastellaan uudestaan: 7. heinäkuuta 2108.

G8-kokouksen asiakirjat aiotaan sulkea yhdessä tämän viikon sanomalehtien kanssa aikakapseliin. Kapseli täytetään samassa luksushotellissa, jossa teollisuusmaiden johtajat tapasivat kolmen päivän ajan, ja se on määrä avata sadan vuoden päästä.

- Toivomme, että tämä kokous muistetaan tärkeänä merkkipaaluna ilmastonmuutoksen torjunnassa. Toivomme myös, että sadan vuoden päästä ilmastonmuutos on onnistuttu pysäyttämään, juuri niin kuin johtajat lupasivatkin, Windsor Toya -hotellin edustaja kertoo.

Aikakapseli haudataan uuteen, elokuussa avattavaan puistoon. Kapselin lisäksi puistoon rakennetaan muistomerkki, jossa on G8-maiden johtajien valokuvat allekirjoituksineen sekä ilmastonmuutosta symboloiva patsas, joka esittää sulavaa jäämurikkaa.

Päästörajat eivät innosta Kiinaa ja Intiaa

Ranskan mukaan Kiina ja Intia eivät ole valmiita sitoutumaan kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen 50 prosentilla vuoteen 2050 mennessä.

G8-maat päättivät eilen tavoitteesta. Ranskan presidentin avustajan mukaan Kiina ja Intia eivät ole valmiita sitoutumaan tähän tavoitteeseen mutta ilmaisivat olevansa valmiita rajoittamaan päästöjä myöhemmin.

Kiina ja Intia tuottavat neljäsosan maapallon kasvihuonekaasupäästöistä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.