Fysioterapeutin vinkit: Näin selviät juhlapäivästä korkokengillä

Fysioterapeutti Hannu Puolakanahon mukaan korkokenkiä tulisi käyttää vain juhlatilanteissa. Näillä vinkeillä selviät korkokenkien aiheuttamasta rasituksesta.

Terveydelle haitallisina korkoina pidetään kenkiä, joiden korko on yli viisi senttiä korkea. Tällaisia kenkiä tulisi fysioterapeutti Hannu Puolakanahon mukaan käyttää korkeintaan kaksi kertaa viikossa, sillä päivittäin korkokengillä sipsuttavia uhkaavat muun muassa rasitusvammat ja jalan virheasennot. Vaurioita voi syntyä nopeastikin.

– Vastaanotollani on käynyt alle 25-vuotiaita naisia, joille korkokenkien jatkuva käyttö on aiheuttanut vaurioita, Puolankanaho kertoo.

Juhlatilanteissa korkokengillä kopistelu kuuluu kuitenkin asiaan. Puolakanahon mukaan juhlapäivästä selviää kunnialla, kun valitsee korkokengiksi mallin, jossa korko on hieman leveämpi.

– Ohuessa korossa jalalla ei ole mitään stabiliteettia, Puolankanaho sanoo.

Myös kengän materiaaliin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä mitä huonommin kenkä joustaa, sitä ahtaammalle jalka joutuu.

Puolankanahon mukaan monet kävelevät väärin. Korkokengissä askel vääristyy väistämättäkin, kun painopiste menee eteen ja pohjelihas lyhenee. Myös lantio kääntyy korkokengillä kävellessä eteenpäin.

– Oikea tapa astua on kanta edellä, vaikka muotiin on tullut askeltaa päkiä edellä, Puolankanaho muistuttaa.


Lue myös:


Maarit Rasi

Lue myös:

    Uusimmat