Korkkarit vai tennarit? Valitse kengät ruumiinrakenteesi mukaan

Oletko pitkä nainen, joka ei uskalla käyttää korkokenkiä? Vai oletko kenties lyhyempi tapaus, joka ei ole varma sopivatko kiilakorkokengät omiin jalkoihin? Lue vinkit, millaiset kengät imartelevat juuri sinua.

On tärkeää valita vaatteet, korut, laukut ja farkut oman ruumiinrakenteensa mukaan, mutta sama laulu pätee myös kenkiin. Vääränlaisten kenkien ujuttaminen jalkaan voi lyhentää jalkoja tai tehdä niistä paksumman näköiset – ei kovin imartelevaa. Entä miten kenkien värit vaikuttavat asukokonaisuuteen? Mihin siis kannattaa vartalotyyppisi nimissä kiinnittää huomiota kenkäostoksilla? Lue vinkit!

Oletko pieni ja siro?

Jos jalkasi ovat lyhyempää ja hoikempaa sorttia, kaikkein tärkeintä on pitää mielessä, että nyt tarvitaan lisää pituutta! Se ei kuitenkaan tarkoita, että sinun pitäisi katkoa nilkkasi valitsemalla kengät, joissa on hurjaakin hurjemmat korot.

Tällaiselle hoikalle vartalomallille sopivat parhaiten korolliset platform-kengät, kiilakorkokengät sekä korkokengät ilman remmejä ja rimpsuja. Remmit ja muut tilpehöörit rikkovat mielikuvan jatkuvasta, pitkästä jalasta. Poikkeus vahvistaa kuitenkin säännön: pieni ja siro nainen saa käyttää gladiaattorisandaaleja, jotka yltävät nilkkoihin. Huom! Kyseiset remmisandaalit sopivat vain siroille ja pienille nilkoille.

Pienen ja siron kannattaa valita myös pyöreäkärkiset kengät – teräväkärkiset saavat sinut helposti näyttämään pieneltä, ilkeältä noita-akalta.

Jos kaipaat enemmän mukavuutta, voit toki pitää matalapohjaisia balleriinoja – mutta vain ja ainoastaan, jos sinulla on polvien yläpuolelle asettuva mekko tai hame. Muutoin jalkasi näyttävät vieläkin lyhyemmiltä!

Oletko lyhyt ja pyöreä?

Jos vartalomallisi lähentelee lyhyttä ja pyöreää, älä suotta luule, ettei mikään kenkämalli voisi sopia sinulle. Yksinkertaiset, vahvat ja jykevät korot ovat sinulle paras vaihtoehto.

Valitse kirkkaita värejä ja uniikkeja printtejä: näin vedät kaiken huomion alas, upeisiin kenkiisi.

Muita imartelevia vaihtoehtoja ovat muun muassa avokärkiset kengät jykevällä korolla sekä pitkävartiset saappaat, jotka yltävät polveen asti.

Huom! Älä valitse lyhytvartisia bootseja, joka yltävät vain pohkeeseen asti. Jos jalkasi ovat paksumpaa sorttia, kierrä gladiaattorisandaalit sekä nilkkaremmikengät kaukaa.

Parasta on myös vältellä litteäpohjaisia kenkiä, koska ne saattavat tehdä jaloistasi todellisuutta lyhyemmän ja paksumman näköiset.

Oletko pitkä ja laiha?

Unohda urbaanilegenda siitä, etteivät pitkät naiset voisi tai saisi käyttää korkokenkiä. Pitkät ja hoikat sääret näyttävät upeilta esimerkiksi seksikkäissä stilettikorkokengissä. Jos ympärilläsi pyörii päätä lyhyempiä miehiä, on heidän ongelmansa, jos pitkä nainen käy itsetunnon päälle.

Pitkälle ja laihalle sopivat myös matalapohjalliset balleriinat. Jos haluat korostaa pieniä pohkeitasi, lyhytvartiset saappaat sopivat sinulle kuin nakutettu.

Remmisandaalit nilkkaremmeineen antavat myös jaloillesi särmää, etenkin jos sinulla on ohuet nilkat.

Välttele suippokärkisiä kenkiä (olkoon ne korkokenkiä tai saapikkaita), sillä ne saavat sinut näyttämään liian pitkältä.

Unohda myös paksut korot ja painavat platform-kengät, sillä ne peittävät ja piilottavat nilkkasi.

Oletko pitkä ja paksu (tai atleetikko)?

Pitkät, paksut ja atleettiset jalat ovat monien mielestä hyvin seksikkäät, joten älä pelkää korostaa niitä. Pidentääksesi jalkojasi, valitse erittäin korkeat korot: suippokärkiset, avokärkiset ja stilettikorkkarit saavat jalkasi näyttämään hoikemmilta.

Tanakat kiilakorkokengät tai -sandaalit ovat myös mainio vaihtoehto: valitse kengät, joissa on noin 5–7 senttimetriä korkoa.

Sinulle saattaa tuottaa hankaluuksia yrittää änkeä jalkasi bootseihin, jotka syleilevät pohkeita – etsi käsiisi pehmeät mokkasaapikkaat, joissa on vaikkapa vetoketju sivussa.

Vältä pyöreäkärkisiä piikkareita, pieniä nelikulmaisia korkokenkiä ja liian siroja kenkiä kuten balleriinoja sekä ohuita piikkikorkoja – ne saavat jalkasi näyttämään painavammilta.

Kaikkia vartalotyyppejä imarteleva kenkämalli

Yksi sana: piikkikorkokengät. Ei väliä, minkä malliset jalat sinulla on, ne saavat sinut aina näyttämään pidemmältä, hoikemmalta ja laihemmalta. Nyt vain pitäisi vielä opetella kävelemään sellaisilla...

Kenkien värit ja koristeet: Näin ne toimivat!

– Metalliset värit pidentävät jalkaa paremmin kuin musta ja ruskea. Riko rajoja ja yhdistä mustanpuhuvaan asukokonaisuuteen metalliset tai värikkäät kengät. Mustat kengät mustanpuhuvan asun kanssa tekevät asukokoisuudesta raskaan, ellei kengissä ole koristeita jotka rikkovat linjaa.

– Värikkäät, kirkkaat värit ja kuvioinnit näyttävät hyvältä pienissä jaloissa. Uskaltaisitko pistää jalkaasi kirkkaanpunaiset korkokengät tai kokeilla pinkkiä, purppuraa tai kenties sinistä?

– Nudet, ihonsävyiset korkokengät loihtivat mielikuvan säären jatkuvuudesta ja saavat jalan näyttämään pidemmältä!

– Koristeiksi tarkoitetut rusetit, soljet, kengännauhat, ynnä muut pienet yksityiskohdat saavat suuret jalat näyttämään pienemmiltä.

Lue myös:

    Uusimmat