Mainos

Futsalia ja lounastamista - näin presidenttiehdokkaat viettävät vaalipäivän

Presidenttiehdokkaiden vaalipäivä on kiireitä täynnä. Musiikkitalolle siirtymistä edeltää perinteen mukaisesti ainakin oman äänen tiputtaminen uurnaan.

Paavo Arhinmäki (vas) sanoo viettäneensä tärkeästä päivästä huolimatta melko tavanomaista sunnuntaita. Harrastuksia ei ole jätetty tänäänkään väliin.

– Kävin aamulla pelaamassa vähän futsalia, kotona katselen telkkarista valioliigaa. Aika rauhallinen sunnuntai, Arhinmäki kertoo.

Vaali-iltaa Arhinmäki viettää ravintola Le Bonkissa.

Kristillisdemokraattien ehdokas Sari Essayah aloittaa vaalivalvojaisensa puoluetoimistolla. Päivä rytmittyy Musiikkitalon aikataulun mukaan.

– Musiikkitalolta palaamme puoluetoimistolle, jossa tulee pilkku kello 23 aikaan. Vaaliperinteitä ei juurikaan ole. Lapsilla on omat valvojaiset Brysselissä naapureiden kanssa, Essayah kertoo.

Eva Biaudétin (rkp) vaalipäivään kuuluu lounastaminen perheen ja sukulaisten kanssa Helsingissä. Äänestämässä hän kävi miehensä ja lastensa kanssa.

– Hänellä on niin hyvä tilanne, että perheessä viisi kuudesta saa äänestää, Biaudétin lehdistöpäällikkö Maria Swanljung kertoo.

Sen jälkeen alkaa ehostautuminen Musiikkitalon tulosiltaa varten.

Vihreiden Pekka Haavisto puolestaankävi tänään paitsi äänestämässä myös perinteisellä vaalikahvilla puolisonsa Antonio Floresin kanssa.

Ennakkoon ehdokkaista äänesti ainakin keskustapuolueen Paavo Väyrynen. Hän viettää vaalipäivää kotonaan Tuusulassa lastensa ja lastenlastensa kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.