Mainos

Fukushiman työntekijöiden tarinoita julki: "Onko mitään järkeä jäädä?"

Japanissa sähköyhtiö Tepco on julkistanut ensi kertaa työntekijöiden kertomuksia keväisestä Fukushiman ydinvoimalaturmasta. Väliraportti sisältää selostuksia epätoivoisista tunnelmista ja kiivaista yrityksistä estää suuronnettomuus.

– Tajusin että tsunami oli iskenyt voimalaan kun yksi työntekijöistä ryntäsi huoneeseen ja huusi että merivesi syöksyy sisään, kertoi eräs työnjohtajista.

– Olin täysin hämmentynyt, kun olimme menettäneet sähköt. Muut olivat ahdistuneita ja riitelivät. Yksi heistä kysyi, onko meidän mitään järkeä jäädä tänne jos emme voi tehdä mitään reaktoreille. Rukoilin heitä jäämään, hän jatkoi.

Toinen työntekijä selosti, miten he vetivät kovassa kiireessä korvaavia sähkölinjoja voimalaan:

– Saimme työn valmiiksi muutamassa tunnissa, vaikka yleensä se vie kuukauden tai pari. Meidän piti tehdä se lätäköiden keskellä sähköiskuja peläten.

Voimakas maanjäristys ja tsunamiaalto runtelivat Fukushima-Daiichin voimalaa maaliskuussa ja aiheuttivat pahimman ydinturman sitten Tshernobylin. Onnettomuuden vuoksi kymmeniätuhansia ihmisiä on yhä evakossa ja monet kylät ovat asuinkelvottomia säteilyn vuoksi.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.