Mainos

Fryckman joutuu taas oikeuteen

Liikemies Peter Fryckman joutuu jälleen vastaamaan syytteisiin talousrikoksista. Helsingin käräjäoikeudessa on vireillä juttu, jossa häntä syytetään törkeästä kavalluksesta ja omaisuutta koskevan viranomaiskiellon rikkomisesta.

Asianomistajina jutussa on Fryckmanin entisten yritysten konkurssipesiä, hänen entinen puolisonsa ja verottaja. Vastaajana on Fryckmanin lisäksi toinen mies.

Fryckman on ollut viime viikkoina julkisuudessa väitteistä, joiden mukaan hän olisi saamassa noin neljän miljoonan euron verovelkansa anteeksi. Peruste anteeksiantoon olisi se, että Fryckmanin asioita ei ole hoidettu riittävän ripeästi hänen oikeusturvansa kannalta.

Hiljaisuudessa valmisteltu hanke on aiheuttanut hämmennystä, koska ulosottomenettelyn keskeytys on harvinaista. Lisäksi mahdollisesta anteeksiannosta päättäisi suurin velkoja eli verottaja. Fryckman itse ei ole myöntänyt olevansa velkaa verottajalle.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka sanoi STT:lle, että hänkin seuraa kiinnostuneensa Verohallituksen ratkaisua. Jos velat armahdetaan, lupasi Jonkka tarkastella päätöksen perusteet.

Uudesta syytteistä ei kerrota

Fryckmanille on tuomittu aiemmin ehdottomia vankeusrangaistuksia muun muassa talousrikoksista ja hänen maksettavakseen on langetettu suuria korvauksia.

Pisin oikeusprosessi kesti yhdeksän vuotta. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin määräsi Suomen maksamaan Fryckmanille korvauksia pitkäksi venyneen oikeudenkäynnin takia.

Tapaus liittyi liikemiehen osuuteen niin sanottuissa Kouri-kaupoissa 1980-luvun lopulla. Kyse oli operaatiosta, jossa Kansallispankki hyödynsi Fryckmanin yhtiöitä Yhdyspankin nurkanvaltauksessa.

Tuorein juttu tuli vireille käräjäoikeuteen viime kuun lopussa. Sille ei ole vielä määrätty käsittelypäivää. Syyttäjänä toimii kihlakunnansyyttäjä Tommi Hietanen. Syyttäjä tai pesänhoitajat eivät suostu kommentoimaan, mistä syytteissä on kysymys.

STT ei tavoittanut tänään Peter Fryckmania.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.