Mainos

Friskies Junior -opas: Näin huolehdit kissanpennun ensiaskeleista!

Onneksi olkoon – olet tehnyt hienon ja erittäin vastuullisen päätöksen hankkiessasi itsellesi kissanpennun. Mitä kaikkea pitääkään muistaa, kun kotiin tassuttelee uusi pieni asukas?

Uuden kissanpennun tulo kotiin on jännittävää aikaa – teille molemmille. Kissan omistaminen on erittäin antoisaa: kissanpentu ei ehkä osaa puhua samaa kieltä kuin sinä, mutta se ei pelkää kertoa, mitä se kaipaa, haluaa ja tarvitsee.

Lue vinkit, mitä kaikkea sinun tulee muistaa kun uusi kissanpentu tassuttelee elämääsi!

Onko kotisi valmis? Näitä tarvitset:

Kori, kuljetuslaatikko tai kantohäkki, missä tuot kissasi uuteen kotiin. Samaisessa, tutussa kuljetuslaatikossa kissanpentua voi viedä eläinlääkäriin tai lomamatkoille.

Peti, johon pienikin kissanpentu pääsee helposti. Sisusta pyyhkeellä tai peitteellä, jotta se olisi mukava ja lämmin.

Kaulapanta, jossa on yhteystietosi. Kysy eläinlääkäriltä tunnistesirun laittamista.

Ruoka- ja juomakulhot: parhaimpia ovat ruostumattomasta teräksestä tehdyt tai keraamiset kulhot. Pidä huolta, että kulhot on helposti saatavilla, ne ovat puhtaita, ja että raikasta juomavettä on aina tarjolla.

Kissanleluja, sillä kissanpennut rakastavat leikkimistä! Hauskinta teillä on, kun leikitte yhdessä.

Raapimispuu tai vastaava, jotta parhaimmat verhosi tai sohvasi välttyisivät kissalle tärkeän kynsien teroittamiselta.

Hiekkalaatikko; muista myös kissanhiekka, lapio hiekan puhdistukseen sekä hiekkalaatikon pesuun käytettävä harja. Muista jättää ovi auki huoneeseen, jossa hiekkalaatikko sijaitsee!

Tervetuloa uuteen kotiin!

Kuinka saat kissanpennun sopeutumaan uuteen kotiin?

Oma alue: Aloita kissanpennun tutustuttaminen uuteen kotiin pienemmällä, hiljaisemmalla alueella kodissasi. Anna kissanpennun tutustua omaan tahtiinsa uuteen ympäristöön. Pian se onkin jo hyppelemässä sohvalle ja ikkunalaudalle – pidä huolta että kissanpennulle vaaralliset tai särkyvät tavarat on siirretty syrjään.

Mukaudu kissan rytmiin: Kissanpennuilla on tapana nukkua paljon, jopa 20 tuntia päivässä. Jos kissa ei rauhoitu paikkaan jonka sille alun perin tarkoitit, on varmasti helpointa siirtää peti sen luokse.

Esittelyt: Kun kissa on jo hieman asettunut, esittele pikku hiljaa muut perheenjäsenet ja lemmikit. Anna kissanpennulle tilaisuus vetäytyä pois omalle alueelleen, mikäli se haluaa. Muistathan kertoa selvästi lapsille että kissanpentu ei ole leikkikalu ja että sitä pitää kohdella sievästi ja hellästi. Kissan pitäisi aina antaa olla rauhassa, kun se syö, käy tarpeillaan tai nukkuu. Älä jätä aluksi kissanpentua yksin muiden lemmikkiesi kanssa. Pian niistä tulee varmasti hyviä ystäviä!

Kissanpennun ruokinta

Tutustuta kissanpentu kuivaruokaan 3–4 viikon ikäisenä. Tarjoa pennulle erityisesti kissanpennulle tarkoitettua Junior-ruokaa aina 1-vuotiaaksi asti, jolloin kissa on aikuinen. Aikuisen kissan ruoka sisältää erilaisen määrän ravintoaineita – kissanpentu tarvitsee kasvuunsa ja kehittymiseen juuri sille suunniteltua ruokaa.

Kissanpennuilla on suuri ruokahalu mutta pieni maha, joten anna ruokaa useasti mutta pieniä määriä. Tarjoa ruoka aluksi kostutettuna, jotta syöminen olisi helpompaa. Suurenna annosta pennun alkaessa syödä enemmän, ja vähennä lisätyn veden määrää, kun pentu oppii syömään kuivaruokaa.

Raikasta vettä tulisi aina olla kissan saatavilla. Jotkut haluaisivat tarjota kissanpennulleen maitoa, mutta monesti kissat eivät pysty käsittelemään lehmänmaidon laktoosia. Jos maitoa haluaa antaa, kannattaakin mieluummin antaa lemmikkiruokahyllystä löytyviä erityisiä kissanmaitoja.

Friskies Junior – 100 % täysravinto kissanpennulle

Friskies Junior on erityisesti kehitetty kissanpennuille – se sisältää tärkeitä kivennäisiä ja D-vitamiinia vahvaa luustoa, hampaita ja tervettä kasvua varten!

Friskies Junior täyttää kaikki kissanpentusi ravitsemukselliset tarpeet ja pitää kissan kunnossa ja tyytyväisenä. Sitä suositellaan myös kantaville ja imettäville kissoille.

Anna kissanpennullesi hyvä alku elämään! Friskies Junior -täysravinto on valmistettu runsaasti proteiinia sisältävistä lihoista sekä viljoista, ja se on erityisesti kehitetty kasvaville pennuille. Tämä erityinen resepti antaa kissanpennullesi kaikki ravintoaineet, vitamiinit ja kivennäiset, joita kissanpentusi tarvitsee siirtyessään emonmaidosta kiinteään ruokaan. Kissoille, jotka elävät täyttä elämää!

*TAURIINI – Tauriini edistää sydämen ja näkökyvyn hyvinvointia.

*PROTEIINI – Korkealuokkainen proteiini auttaa tervettä kasvua

*VITAMIINIT – Runsaasti E-vitamiinia, joka tukee luonnollista vastustuskykyä.

*ERITTÄIN MAUKASTA!Lue myös:


Artikkelin tarjoaa: FRISKIES

Kuvat: FRISKIES

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja