Frida Karlsson raivostutti suomalaiset Ruka-kommentillaan: "Pyydän anteeksi koko Suomen kansalta"

Hiihtotähti Frida Karlsson sanoo, ettei hänen ollut tarkoitus loukata suomalaisia SVT:n haastattelussa laukomallaan kommentilla, jossa hän kuvaili Rukaa ”paskapaikaksi”.

Karlsson puhui Rukasta turvallisena kohteena ruotsalaisiin kohdistuvan terroriuhan aikana. Hän viittasi myös Italiassa sijaitsevaan Livignoon, joka oli toisena eristyneenä hiihtokeskuksena epätodennäköinen kohde terrori-iskuille.

– Matkustamme myös paikkoihin, kuten Ruka ja Livigno. Sellaiset pienet paskapaikat eivät ehkä ole pahimpia ”terroripaikkoja”. Sillä tavalla tuntuu vähän turvallisemmalta, Karlsson kommentoi SVT:n tv-haastattelussa.

Ruotsalaishiihtäjä sai kommentistaan niin paljon palautetta ennen kaikkea Suomesta, että hän päätti korjata lausuntojaan Expressen-lehdelle.

– Olen saanut tänään aika monta vihaista viestiä Suomesta. Koko juttu on selvä merkki siitä, että olen urheilija enkä poliitikko, Karlsson myönsi.

– Tarkoitin, että Ruka on pieni paikka, jos vertaa sitä esimerkiksi Brysseliin eikä siellä ole niin suurta riskiä (terrori-iskulle).

Karlsson kertoo ymmärtävänsä täysin suomalaisten reaktion hiihtokeskuksensa haukkumisesta.

– Se olisi sattunut sydämeeni, jos joku olisi puhunut pahaa Sollefteåsta, josta olen kotoisin. Sitä en todellakaan tarkoittanut.

– Pyydän anteeksi tässä ja nyt Suomen kansalta. Muotoilin sanani huonosti, Karlsson sanoi.

Karlsson on saapumassa Rukalle, kun maailmancupin kausi käynnistyy siellä marraskuun lopussa.

Lue myös:

    Uusimmat