Frida Karlsson terroriuhasta: Rukan kaltaiset "paskapaikat" turvallisimpia

Ruotsalaiset uhattuna – mitä maassa ajatellaan Brysselin ampumatragediasta? 8:52
Ruotsalaiset uhattuna – mitä maassa ajatellaan Brysselin ampumatragediasta?

Hiihtotähti Frida Karlsson kokee turvattomuutta Belgiassa ruotsalaisiin kohdistuneen terrori-iskun takia, mutta esimerkiksi Rukan eristyneissä oloissa hän uskoo olevan helpompaa.

Kaksi ruotsalaista jalkapallokannattajaa sai viime maanantaina surmansa aseistautuneen miehen luodeista puoli tuntia ennen Belgian ja Ruotsin välisen EM-karsintaottelun alkua Brysselissä.

Isku paljastui terroristisessa tarkoituksessa tehdyksi. Se on ollut omiaan lisäämään ruotsalaisten kokemaa turvattomuutta ulkomailla. Ruotsiin on kohdistunut merkittävä terroriuhka maassa ilmenneiden koraanien polttamisten takia.

Tähtihiihtäjä Frida Karlsson myöntää, että maailmanpoliittinen tilanne pyörii hänen mielessään uuden kisakauden alla.

– Se on totta kai kamalaa. Ammutuksi tuleminen, kun sinun pitäisi olla kannustamassa joukkuettasi, on kamalaa, Karlsson totesi SVT:n Sportspegeln-ohjelmassa.

Tilanteella on vaikutuksensa Ruotsin hiihtomaajoukkueen turvajärjestelyihin marraskuussa alkavalla maailmancupin kaudella. Karlsson uskoo Ruotsin hiihtoliiton kantavan vastuunsa muun muassa turvallisissa matkustusjärjestelyissä.

Kaikkialla ei kuitenkaan huolta ole niin paljon. Esimerkiksi Karlsson nostaa cupkauden avaavan Rukan.

– Matkustamme myös paikkoihin, kuten Ruka ja Livigno. Sellaiset pienet paskapaikat eivät ehkä ole pahimpia ”terroripaikkoja”. Sillä tavalla tuntuu vähän turvallisemmalta, Karlsson kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat