Freeman Syksyn sävelestä: Valmistautuminen kaoottista

Muusikko Freeman on yksi MTV3-kanavalla keskiviikkona nähtävistä Syksyn sävelen kilpailijoista.

Freeman vieraili maanantaina Huomenta Suomi -ohjelmassa kertomassa urastaan ja Syksyn sävel -kilpailusta. Lähetyksen jälkeen Freeman ehti kertoa myös MTV3.fille kilpailuun valmistautumisestaan.

Syksyn sävel nähdään MTV3-kanavalla keskiviikkona klo 20.05. Freeman osallistuu kilpailuun kappaleella Kavereita vaan. Missä vaiheessa valmistautuminen on näin pari päivää ennen koitosta?

– Valmistautuminen on kaoottisessa vaiheessa, kaikki on vähän levällään. Siellä pitäisi olla joku hillbilly-trio ja kaksi tyttölasta laulamassa. Ihmiset, joita olen toivonut olemaan läsnä, ovat suurin piirtein lupautuneet tähän. Kaoottista kaikki on kyllä kaiken kaikkiaan. Taustalaulajat eivät osaa päättää mitä laitetaan päälle, vaikka aika selkeä on, että tässä keskilännen teemaisessa kappaleessa tulee olemaan jotain kantrihenkistä asua, Freeman kertoo.

Hyväntuulinen laulaja vaikuttaa kuitenkin silminnähden rentoutuneelta aamuvarhaisesta haastattelusta ja kiireisestä valmistautumisesta huolimatta. Laulaja kertookin sietävänsä hyvin stressiä.

– Stressiä tulee ja sitä kuuluukin olla. Käsittääkseni minulla on kohtuullinen stressinsietokyky, menköön se vaikka kokemuksen piikkiin. Kaikki ei ole ihan sataprosenttisesti selkeätä, se kuuluu asiaan.

Oman asun suhteen muusikolla on ainakin yksi kallis hankinta tehtynä.

– Oleellinen osa omaa asuani ovat uudet kiiltonahkakengät. Ne olivat kalliit, mutta myyjä myi ne niin hyvin. Hän lupasi, että vastaavia kenkiä ei tule vastaan kaupungilla, ovat kuulemma kuuminta kuumaa, kengät siis.

"Pahimmat kilpakumppanit hoidettu pois"

Pahimmiksi kilpakumppaneikseen Freeman listaa laulaja Virve Rostin sekä kantriräppäri Stigin. Tosin heidän suhteen muusikko ei ole tällä hetkellä vallitsevien olosuhteiden ansiosta huolissaan.

– Virve Rosti on parhaillaan Kanariansaarilla, joten saapa nähdä kun Eurooppa on nyt näin myrskyn kourissa, että kuinka hän pääsee sieltä takaisin. Ja toisekseen, Stig on flunssan kourissa, että miten lienee tilanne. Nyt tuntuu siltä, että pahimmat kilpakumppanit on hoidettu pois, Freeman velmuilee pilke silmäkulmassa.

Syksyn sävel marssittaa estradille 12 huippuartistia keskiviikkona 30.10. klo 20.05 MTV3-kanavalla. Syksyn sävelen voittoa tavoittelevat Markku Aro, Muska Babitzin, Freeman, Milana Misic, Pate Mustajärvi, Neljänsuora, Ressu Redford & Jussi Vainio, Antti Railio, Kake Randelin, Virve Rosti,Stig ja Suvi Teräsniska

Syksyn sävel nähdään kaksituntisena suorana lähetyksenä 30.10. klo 20.05 - 22.00 MTV3-kanavalla.

Tuloslähetys klo 22.40 - 23.00.

Miten Freeman suhtautuu vanhoihin hitteihinsä? Katso Huomenta Suomen lähetyksen haastattelu tästä:

Lue lisää Syksyn sävel -artistien kuulumisia:

Lue myös:

    Uusimmat