Pate Mustajärvi yllättyi Popeda-coverista: Kuulin median kautta

Popedan nokkamies Pate Mustajärvi ei ollut kuullutkaan legendaarisesta Kuuma kesä -kappaleesta tehdystä coverista.

DJ ja kuubalaisen hip hopin pioneeri Norlan El Misionario julkaisi elokuussa singlen Kuuma Kesä. Biisin nimi saattaa kuulostaa tutulta ja kyseessä onkin legendaarisen suomalaisen rock-yhtyeen Popedan Pitkä kuuma kesä -kappaleesta tehty versio. Tiedotteessa Norlan kertoo Popedan rehellisen rockin ja Pate Mustajärven soundin innostaneeen häntä tekemään kappaleesta uuden version kunnioituksena Popedalle ja Suomen kesälle.

MTV3.fi tapasi Popedan laulajan Pate Mustajärven Syksyn sävel -pressitilaisuudessa, mutta rokkikukko oli autuaan tietämätön koko coverista.

– Luin koko hommasta median kautta, enkä tiedä koko jutusta mitään. En ensin edes tajunnut, mitä luin, mikä juttu tämä edes on, Pate Mustajärvi nauraa.

Kuuma kesä -kappaleen on säveltänyt Popedan Costello Hautamäki, jolta Norlan oli saanut luvat kappaleen tekoon ja julkaisuun. Hämmennyksen jälkeen myös rempseä Pate oli todennut, että eihän hänellä ole vaikutusvaltaa kappaleen coveroinnista päättämiseen.

– Sitten tulin siihen tulokseen, että kappalehan on Costellon kappale, joten mitäs mulla siihen on sanomista, Pate toteaa reippasti.

Biisin esittäjänä tunnettu Pate aikoo toki tutustua kappaleen uuteen versioon.

– En ole kuullut koko biisiä edes vielä, mutta ehdottomasti täytyy mennä tsiigaan, että mikä tämä homma on, Pate miettii.

SYKSYN SÄVEL 2013 nähdään 30.10. MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat