Antti Railio: Nyt on pakko aloittaa kuntoilu

Laulaja Antti Railio toivoo jaksavansa kuntoilun myötä paremmin keikoilla. Railio kilpailee ensi viikon keskiviikkona MTV3-kanavalla nähtävässä Syksyn sävelessä.

Syksyn sävel marssittaa estradille 12 huippuartistia keskiviikkona 30.10. klo 20.05 MTV3-kanavalla. Syksyn sävelen voittoa tavoittelevat Markku Aro, Muska Babitzin, Freeman, Milana Misic, Pate Mustajärvi, Neljänsuora, Ressu Redford & Jussi Vainio, Antti Railio, Kake Randelin, Virve Rosti, Stig ja Suvi Teräsniska.

The Voice of Finland -kilpailun tänä vuonna voittanut Antti Railio on otettu siitä, millaiseen seuraan hän on kilpailussa päässyt.

– Nöyrä ja jännittynyt olo on, kun katsoo miten isojen artistien seurassa sitä oikein olen. Hienoa päästä mukaan. Kun olin pieni poika niin Freemanin ja Popedan biisejä tuli kuunneltua ja laulettua, aika siistiä.

Viime vuonna Syksyn sävelen voitti The Voice of Finland 2012 -voittaja Jesse Kaikuranta. Kokeeko Antti, että hänellä on paineita menestyä kilpailussa?

– Minulla on sillä lailla paineet, että toivottavasti pärjään edes kohtuullisesti. Tässä on kuitenkin niin loistavia ja vetovoimaisia artisteja mukana, että kunhan nyt vähän pystyn kampoihin laittamaan. Pääasia, että ihmiset tykkäävät.

Kunto ja jaksaminen kohdalleen

Laulajan ammatti vaatii keikkoineen ja matkustamisineen kovaa kuntoa. Railio kertoo, että hänen piti jo kesän aikana aloittaa kuntokuuri, mutta kiireiden keskellä sen aloittaminen on siirtynyt useampaan otteeseen.

– Tässä on ollut vähän muutama muuttuja, ettei ole hirveästi kerennyt. Koko ajan olen meinannut ja meinannut aloittaa, mutta aina on ollut jotain. Nyt on vahva fiilis, että kävi miten kävi, niin ei muuta kun porkkanat ja kurkut käteen, Railio tsemppaa itseään.

Kuntokuuriinsa Railio pyytää apua fitnessguru Jutta Gustafsbergiltä. Laulaja ei pelkää rankkaa treeniä, sillä hän on nuorempana ollut kova poika harrastamaan urheilua.

– Olen ollut aikoinaan ihan sixpack-kunnossa. Harrastin potkunyrkkeilyä ja yleisurheilua pienestä pojasta 18-vuotiaaksi asti. Salilla käyminen ja kuntoilu ovat siis tuttuja juttuja. Olen yleensä treenannut tosi rankasti, ihan oksennus suussa. Odotan innolla sitä, sillä pidän kovasta treenistä.

Railion tavoitteena on sekä kohottaa kuntoa että laihtua. Muutoksen myötä hän toivoo jaksavansa paremmin keikoilla.

– Katsotaan nyt miten tässä käy. Syteen tai saveen, niin minun on pakko nyt itse aloittaa kuntoilu. Olen keikoilla huomannut, että olisi hyvä, jos kunto olisi parempi. Sen huomaa kun on aivan kuitti keikan jälkeen. Haluan kasvattaa kuntoa ja laihtua, parantaa omaa oloa ja jaksamista.

– Tämä ammatti on uuvuttava ja pitkiä päiviä ja matkoja niin mielellään olisi niin kunnossa, että pystyy antamaan yleisölle kaikkensa. Ettei tarvitse katsella väsynyttä miestä lavalla. Lavalla kyllä jaksan, mutta sen jälkeen huomaa, että on antanut kaikkensa. Keikan jälkeen menee tunti puolitoista että on aivan mehut poissa.

Syksyn sävel nähdään kaksituntisena suorana lähetyksenä 30.10. klo 20.05 - 22.00 MTV3-kanavalla.

Tuloslähetys klo 22.40 - 23.00.

Lue lisää Syksyn sävel -artistien kuulumisia:

Lue myös: