Mainos

Fredriksonin yo-lakkitehdas konkurssiin

Ylioppilaslakkitehtaana tunnettu A. Fredrikson Oy on ajautunut jälleen konkurssiin.

Jyväskylän maalaiskunnassa toimiva 114-vuotias yhtiö joutui konkurssiin Venäjän investointien ja kotimarkkinoiden myynnin romahdettua. Konkurssihakemus on jo jätetty Jyväskylän käräjäoikeudelle. Asiasta kertoi aamun Keskisuomalainen.

Tehtaan vararikosta huolimatta kevään ylioppilaslakit aiotaan saada valmiiksi, lupaa konkurssipesän väliaikaiseksi pesänhoitajaksi määrätty asianajaja Timo Hakanen. Eilen ylioppilaiden lakeista oli valmiina puolet.

Yhtiön kokonaisvelat ovat vahvistamattoman tilinpäätöksen mukaan 13 miljoonaa markkaa. Suurimpia velkojia ovat valtion rahoitusyhtiö Finnvera ja Merita-pankki. Osakeyhtiön viime vuoden liikevaihto oli 18,5 miljoonaa markkaa. Liiketoiminta tuotti viime vuonna tappiota 455 000 markkaa, lisäksi lainojen rahoituskuluista tappiota kertyi 1,7 miljoonaa markkaa. Yhtiön toimitusjohtajan Pirkko Lemetyisen mukaan viime vuosi oli yhtiön kolmas tappiollinen vuosi peräkkäin.

Lemetyisen mukaan tunnustelut mahdollisten toiminnanjatkajien kanssa on jo aloitettu. Hänen mielestään tehtaan kannattaisi jatkossa keskittyä ydinosaamisalueisiinsa, kuten ylioppilaslakkeihin, talvipäähineisiin ja ammattilakkeihin. Nyt haettu konkurssi on Fredriksonin toinen. Edellisen kerran tehdas kaatui vuonna 1992. Silloin yhtiön pelastivat Fehi Oy, Jyväskylän seudun kehittämissäätiö Jykes ja yhtiön johtajat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.