Frederik eduskuntavaalikohusta: Aikamoinen soppa

Frederik, oikealta nimeltään Ilkka Sysimetsä, sai pakit perussuomalaisilta, mutta moni muu puolue on jo kosiskellut miestä riveihinsä.

Suomalaisten syviä rivejä lauluillaan koskettanut Frederik on viime päivät saanut vastailla innokkaasti puhelimeen. Milloin luurin toisessa päässä on ollut median edustaja, milloin häntä riveihinsä kosiskelevan puolueen edustaja.

Thaimaan Hua Hinista tavoitettu laulaja kertookin naureskellen olleensa yllättynyt perussuomalaisten antamien pakkien aiheuttamasta huomiosta.

– Aikamoinen soppahan tämä nyt on. Persut antoivat kenkää, mutta muut puolueet ovat näköjään huomanneet, että olen hyvä jätkä, Frederik naureskelee.

Päätöksiä tammikuun lopussa

Perussuomalaisten riveistä eduskuntaan neljä vuotta sitten pyrkinyt Frederik ei mahtunut tänä vuonna puolueen ehdokaslistalle, mutta se ei ole poistanut miehestä paloa päästä Arkadianmäelle.

– Kyllähän noita yhteydenottoja on tullut monesta eri puolueesta. Mietin nyt asiaa rauhassa ja istun alas muutaman puolueen edustajan kanssa, kun palaan takaisin Suomeen tammikuun lopussa.

Frederikin mukaan hän on itse erityisen kiinnostunut kokoomus, sillä laulaja on ollut jo vuosikausia pienyrittäjä. Myös puolueen puheenjohtaja Jyrki Katainen on tuttu mies Reetulle.

– Juttelin vuosi sitten pitkään Kataisen kanssa politiikasta. Vielä ei ole kuitenkaan Katainen soitellut, mutta ollaan kuulolla.

Eduskuntavaalit järjestetään 17. huhtikuuta. Ehdokaslistat on jätettävä 8. maaliskuuta mennessä, johon on vielä pari kuukautta aikaa.

Frederik kummasteleekin sitä, että tänä vuonna ollaan oltu jo aikaisin liikkeellä.

– Kukaan puolue ei ole vielä kertonut mitään vaaliteemojaan julkisesti, joten tässä on vielä paljon aikaa miettiä sitä, minkä puolueen vaaliohjelma on lähinnä omaa ideologiaa.

(MTV3–ANN-MARI LEINONEN)

Lue myös:

    Uusimmat