Frank Lampardin luotsaama seura kukisti ManU:n – Mourinho kohahdutti yllätystappion jälkeen

Jose Mourinhon luotsaama Manchester United kärsi dramaattisen 2-3-tappion rangaistuspotkukilpailun jälkeen sarjaporrasta alempana pelaavaa Derby Countyä vastaan Englannin Liigacupissa tiistaina.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kooste ottelusta.

Ottelu sai lentävän lähdön, kun Juan Mata siirsi Manchester Unitedin 1-0 johtoon ottelun kolmannella peliminuutilla. Seuraavaa maalia saatiin odottaa lähes 60 minuuttia, kun Derbyn Harry Wilson tasoitti ottelun upealla vapaapotkumaalilla.

Ottelussa koettiin käännekohta, kun kotijoukkueen maalivahti Sergio Romero sai punaisen kortin. Romero kosketti palloa kädellä tahallisesti rangaistusalueen ulkopuolella. Maalin suulle komennettiin kesällä Unitediin siirtynyt Lee Grant. Derbyn voitto varsinaisella peliajalla ei ollut kaukana, sillä Jack Marriott siirsi Derbyn johtoon 84 minuutilla. Kotijoukkueen keskikenttäpelaaja Marouane Fellaini tasoitti ottelun lisäajan viimeisillä minuuteilla.

Englannin mestaruussarjassa pelaava Derby voitti jännittävän rangaistuspotkukilpailun lukemin 8-7. Derbyä luotsaava Chelsea-legenda Frank Lampard ylisti joukkueensa pelaamista.

– Joukkue pelasi uskomattoman hyvin. He ansaitsivat voittaa tämän ottelun, Lampard hehkutti seuran Youtube-kanavalla.

Rangaistuspotkukilpailu ratkesi, kun Derbyn maalivahti Scott Carson torjui Manchester United puolustaja Phil Jonesin rankkarin. Englantilaisluotsi oli tyytyväinen pelaajiensa varmuuteen ottelun ratkaisuhetkillä.

– Minun ei tarvinnut valita kuka pilkut laukoo. Kun kysyin asiasta, jokainen halusi. Olen todella ylpeä manageri, joukkue pelasi upeasti, Lampard jatkoi.

Mourinho: Meidän täytyy tappaa pelit

Unitedin manageri Mourinho ei ollut tyytyväinen ottelun lopputulokseen.

– Meidän täytyy tappaa pelit, mitä emme tehneet. Emme voi hallita pelejä alusta loppuun, Mourinho kommentoi ottelun jälkeen.

Mourinho jatkoi, että oli epäileväinen, kun Jones asteli ampumaan pilkkua.

– Jonkun oli missattava. Kun menimme kuudenteen ja seitsemänteen laukojaan, tiesin, että meillä on siellä Eric (Bailly) ja (Phil) Jones ja olimme ongelmissa, Mourinho kohautti.

Ottelun sankari

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin vierailijoiden Harry Wilson. Wilson tykitti Derbyn tasoihin häikäisevällä vapaapotkulla.

Liverpool-taustainen Wilson tuuletti maalia Pool-legenda Fernando Torresia lainaten "5 times" tuuletuksella. Wilson ylisti Lampardin tyyliin joukkueensa suoritusta.

–  Tiedämme, että olemme hyvä joukkue. Halusimme tulla tänne ja haastaa Unitedin tosissamme. Onnistuimme siinä, Wilson kertoi ottelun jälkeen.