José Mourinho tulistui tuomareille – "Nuo voi nähdä oikeina vain Arsenalin kannattaja"

Arsenalin lähtökohdat Pohjois-Lontoon paikallistaistoon jalkapallon Englannin Valioliigassa eivät olleet parhaat mahdolliset. Edellisestä voitosta Tottenhamia vastaan oli kulunut jo yli kaksi vuotta, eikä tähtihyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang sisäpiirilähteiden mukaan vaivautunut saapumaan stadionille ajoissa. Arsenalin päävalmentaja Mikel Arteta teki kovan ratkaisun ja penkitti kapteeninsa.

– Hän on hieno ihminen ja yksi tärkeimmistä pelaajistamme. Meillä kaikilla on paljon asioita elämässämme ja omat ongelmamme rajoitusten kanssa. En kommentoi sellaista, mikä kuuluu pukukoppiin, Arteta perusteli BBC:lle.

Huonot lähtökohdat sytyttivät Arsenalin kuitenkin taistelemaan siten, että se pystyi kaatamaan Tottenhamin ensimmäisen kerran sitten vuoden 2018 joulukuun. Arsenalin 2–1-voittoon laukoi toisella puoliajalla rangaistuspotkusta Alexandre Lacazette, joka korvasi avauskokoonpanossa Aubameyangin. Arsenalilta onnistui maalinteossa myös Martin Ödegaard.

Mourinho haukkui tuomarit

Tottenhamin Erik Lamela pääsi 19. minuutilla kentälle Son Heung-minin loukkaannuttua, mutta argentiinalaisen 250. ottelusta Tottenham-paidassa tuli kaksijakoinen. Niin kutsutulla rabona-potkulla tehty avausmaali 33. minuutilla oli yksi kauden hienoimmista, mutta toisella jaksolla seitsemässä minuutissa otetut kaksi varoitusta johtivat ulosajoon. Juhlaottelu sai nolon lopun.

– Tuomareidenko ei tarvitse tulla haastateltavaksi? Onpa harmi. Se, mitä näen 50 metrin päästä vaihtopenkiltä aiheuttaa vain ensireaktion, mutta näin kyllä iPadilta selvästi, mitä tapahtui. Tuomareiden työ on hankalaa, mutta nuo tuomiot (rankkari ja ulosajo) voi nähdä oikeina vain Arsenalin kannattaja, Tottenhamin päävalmentaja José Mourinho antoi palaa lehdistölle.

Muissa otteluissa Leicester varmisteli asemaansa sarjan kärkikolmikossa. Sunnuntaina se kaatoi Kelechi Iheanachon hattutempun turvin sarjajumbo Sheffield Unitedin 5–0. Brighton puolestaan katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa, kun se otti Leandro Trossardin maalilla 2–1-vierasvoiton Southamptonista. Voitolla Brighton nousi pois putoajan paikalta.