Manchester United hurjana – Valioliigan jätille historiallinen 9-0-voitto!

Manchester United otti peräti 9-0-kotivoiton Southamptonista jalkapallon Englannin Valioliigassa tiistaina. Samalla se nousi sarjakärkeen tasapistein paikallisvastustajansa Cityn kanssa.

Pääkuvan videolla huippuhetkiä ManU:n hurjasta ilotulituksesta!

Unitedin matkaa murskavoittoon tasoitti kaksi Southamptonin punaista korttia, joista ensimmäinen tuli jo 2. peliminuutilla. Tämän jälkeen maalinteossa onnistui peräti seitsemän eri ManU:n pelaajaa.

Anthony Martial teki kaksi osumaa, ja yksi maali tuli Southamptonin omana osuma.

Southampton hävisi Valioliigassa samoin lukemin myös Leicesterille vuonna 2019.

– Tämä sattuu vielä enemmän, kun kokee tällaisen tuloksen uudestaan, Southamptonin manageri Ralph Hasenhuettl sanoi.

ManU-käskijä Ole Gunnar Solskjär iloitsi. Unitedista tuli ensimmäinen valioliigaseura, joka on voittanut sarjassa kaksi ottelua 9-0-lukemin. Ensimmäinen oli vuodelta 1995 Ipswichia vastaan.

– Olemme odottaneet, että he (Unitedin pelaajat) näyttävät taikojaan, ja nyt he saivat nauttia. Tällainen esitys antaa paljon itseluottamusta, sillä maalinteko tekee aina hyvää.

Unitedilla ja Cityllä on 44 pistettä sarjakärjessä, mutta City on pelannut kaksi ottelua vähemmän. Southampton on keskikastissa.

Arsenal hävisi

Wolverhampton sai kipeästi kaipaamansa voiton, kun se passitti Arsenalin kotimatkalleen 2–1-loppulukemien kera. Wolverhampton oli pelannut pääsarjassa kahdeksan ottelua peräkkäin ilman voittoa.

Wolverhamptonia potki onnikin, sillä se hankkiutui avauspuoliajan lisäminuuteilla tasoihin 1–1, vaikka Arsenal hallitsi ensimmäistä 45-minuuttista selvästi. Nicolas Pepe oli vienyt upealla taidonnäytteellään 32. minuutilla Arsenalin 1–0-johtoon, kun hän harhautti kaksi Wolverhamptonin pelaajaa ulos tilanteesta ja laukoi pallon ohi maalivahti Rui Patricion.

Wolves sai lisäajalla apua Arsenal-toppari David Luizilta, joka kamppasi Willian Josen nurin. Tuomariratkaisu oli Arsenalille kova, sillä Luiz poistettiin kentältä, ja Wolverhampton sai rangaistuspotkun. Sen laukoi 45+5. minuutilla varmasti verkkoon Ruben Neves.

Wolverhampton otti ison askeleen kohti voittoa, kun Joao Moutinho viimeisteli 2–1-osuman. Viimeisen naulan Arsenalin arkkuun löi tahtomattaan sen maalivahti Bernd Leno, joka pelasi palloa kädellään rangaistusalueen ulkopuolella. Leno joutui suihkuun 72. minuutilla, joten Arsenalille ei jäänyt toiveita takaa-ajosta.