Onko tässä seuraava potkut saava päävalmentaja Valioliigassa? Liverpool antoi vuosikymmenien turpasaunan – näin upeasti tähtihyökkääjä maalasi

Everton koki pahimman tappionsa kotona pelatussa paikallisottelussa 39 vuoteen, kun naapuriseura Liverpool höykytti sitä Goodison Parkilla maalein 4–1. Paine päävalmentaja Rafael Benítezin ympärillä kasvaa.

Everton jäi Merseysiden paikallisottelussa jyrän alle, kun Liverpoolin hyökkääjätähti Mohamed Salah, kapteeni Jordan Henderson ja tulikuuma Diogo Jota maalasivat taululle tylyt 4–1-voittolukemat.

Ottelun hahmoksi nousi jälleen Salah, joka osui kahdesti ja kasvatti maalisaldonsa 13:een Valioliigassa tällä kaudella. Egyptiläinen johtaa maalipörssiä ylivoimaisesti. Leicesterin Jamie Vardy on toisena yhdeksällä rysällään.

Artikkelin pääkuvan videolta yllä voit katsoa molemmat Liverpoolin tähtihyökkääjän Mohamed Salahin osumat.

Molemmissa osumissaan Salah karkasi Evertonin puolustukselta nokikkain Everton-vahti Jordan Pickfordia vastaan ja viimeisteli taidokkaasti vasemmalla jalallaan. Maaleista jälkimmäinen siirsi ottelun lukemiksi 3–1 ja käytännössä katkaisi Toffeesin selkärangan.

– Hän on ollut uskomaton tällä kaudella ja tällä hetkellä kukaan ei halua pelata häntä vastaan. Se tekee työstäni helpompaa, koska voin vain antaa hänelle pallon, ja hän laittaa sen verkkoon, Henderson ylisti ottelun jälkeen Reutersin mukaan.

Everton on voittanut ottelun viimeksi 25. syyskuuta, kun se kaatoi häntäpääseura Norwichin. Sen jälkeen Rafael Benítezin luotsaama joukkue on kärsinyt kuusi tappiota ja pelannut kaksi tasapeliä.

Goodison Parkilla vaadittiin ottelun aikana potkuja niin Benítezille kuin koko seuran johtokunnalle. Osa katsojista poistui stadionilta mielenosoituksellisesti jo 20 minuutin pelin jälkeen, kun Liverpool johti ottelua 2–0.

Ottelun jälkeen Benítez jaksoi uskoa onnensa kääntyvän Evertonin peräsimessä, eikä pelännyt työpaikkansa puolesta.

– En, minä olen ammattilainen, ja minulla on tarpeeksi kokemusta, Benítez vastasi potku-uhastaan The Guardianin mukaan.

– Näen, että joukkue antaa kaikkensa. Pelaajien sitoutuminen oli ilmeistä.

Benítez huomautti entisen seuransa Liverpoolin olevan Valioliigan parhaita joukkueita, joka on rakentanut joukkuettaan suurella rahallisella panostuksella.

– Kaikkien pitää olla pettyneitä, että hävisimme derbyn, mutta hävisimme, koska teimme virheitä huippujoukkuetta vastaan, espanjalainen summasi.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp puolestaan sai hykerrellä tyytyväisenä ottelun jälkeen.

– Se oli ilman muuta paras suoritus, jonka Liverpool on aikanani pelannut Goodisonilla, Klopp tuumi.

Saksalaisen luotsaama Liverpool on Valioliigassa kolmantena, kaksi pistettä sarjakärki Chelseata perässä.

Lue myös:

    Uusimmat