Mainos

Fouganthine takaisin telkien taakse

Rikosseuraamusvirasto on peruuttanut Nikita Fouganthinen valvotun koevapauden heinäkuun alkuun saakka ja sijoittaa hänet takaisin suljettuun vankilaan. Sijoituspaikkaa ei julkisteta.

Peruutuksen syynä on valvotun koevapauden ehtojen rikkominen. Nikita Fouganthine rikkoi valvotun koevapauden ehtoja, kun vankilan lauantai-iltana tekemässä valvontatarkastuksessa todettiin ettei Fouganthine ollut asunnossaan.

Fouganthine napattiin sunnuntai-iltana takaa-ajon jälkeen läheltä Saariselkää. Hän oli puolisoineen liikkeellä varastetulla autolla. Auto oli anastettu Vihannista.

Pääjohtaja Esa Vesterbacka näkee tästä yksittäisestä tapauksesta huolimatta hallitun ja asteittaisen vapauttamisen tukevan erityisesti pitkäaikaisvankien sopeutumista takaisin yhteiskuntaan.

Vesterbackan mukaan kokemukset valvotusta koevapaudesta ovat olleet niin hyviä, että koevapauteen pääsevien vankien määrää aiotaan lisätä lähivuosina tuntuvasti. Valvotun koevapauden ehdot tulevat pysymään edelleen tiukkoina.

Valvontatekniikan osalta koevapausjärjestelmässä on vielä parannettavaa.

Nykyisen matkapuhelinvalvonnan sijaan tai lisäksi nilkkaan tai ranteeseen kiinnitettävä panta mahdollistaisi kiinteän valvonnan ja hälyttäisi heti, jos sitä yritetään irrottaa.

Pantajärjestelmä on käytössä muissa Pohjoismaissa ja todettu käytössä toimivaksi ja luotettavaksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.