Mainos

Fotofinlandia-palkinto Hannes Heikuralle

Tämän vuoden Fotofinlandia-palkinto on myönnetty valokuvaaja Hannes Heikuralle. Palkinnon suuruus on 17 000 euroa. Palkitttu viiden kuvan sarja oli nimeltään Kauneutta ja kuolemaa.

Kilpailun raadin mielestä Heikura käsittelee kuoleman ja kauneuden haasteellista teemaa monipuolisesti niin yksilön kuin yleisen näkökulmasta rohkealla ja voimakkaalla tavalla. Raati kiitti Heikuran lmiömäistä valon ja tilan hallintaa sekä herkkää dramaturgian tajua.

Hannes Heikura (s. 1958) on tehnyt merkittävän uran lehtikuvaajana. Hän toimii kuvaajana Helsingin Sanomissa. Heikura on valittu neljästi vuoden lehtikuvaajaksi, ja vuoden lehtikuvapalkinnon hän on saanut viisi kertaa.

- Kuvan pitää pysäyttää lukija ja siinä pitää olla ajatusta mukana niin, että katsoja jää pohtimaan sitä, Heikura sanoo.

Heikura korostaa, että olennaista on täydellinen keskittyminen kuvaustilanteessa.

- Myötäeläminen ja siinä hetkessä eläminen on tärkeää.

Vapaa osallistuminen kaatui kuvatulvaan

Fotofinlandian toisen palkinnon (4 500 euroa) sai luontokuvistaan tunnettu Pekka Luukkola.

Luukkolan sadunomaista kuvasarjaa tuomaristo kiittää korkeatasoiseksi, ehjäksi ja hallituksi kokonaisuudeksi.

Henrik Malmströmin kuvareportaasi sairaalasta sai kolmannen palkinnon (1 500 euroa). Raadin mielestä kerrontaa kantaa voimakkaasti inhimillinen, koskettava lataus, joka nojaa kuvajournalismin parhaaseen perinteeseen.

Tuomaristo valitsi tänä vuonna ensimmäistä kertaa Fotofinlandia-voittajat 25 finalistin joukosta. Vapaasta osallistumisesta kilpailuun luovuttiin, koska valtavaa kuvatulvaa oli lähes mahdotonta käydä läpi ja karsia.

Fotofinlandia-näyttelyn kuvat ovat nähtävissä Helsingissä Sanomatalon mediatorilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.