Mainos

Fortumin tammi-syyskuun tulos koheni

Energiayhtiön alkuvuoden tulos ennen veroja nousi yli 970 miljoonaan euroon, mikä on viidenneksen viimevuotista parempi. Kolmannen vuosineljänneksen tulos jäi hieman odotuksista.

Fortumin alkuvuoden tulos parani reilusti viime vuodesta. Energiayhtiön tammi-syyskuun tulos ennen veroja oli 973 miljoonaa euroa, kun se jäi 801 miljoonaan viime vuoden vastaavana aikana.

Vertailukelpoinen liikevoitto oli puolestaan 997 miljoonaa euroa. Viime vuonna summa jäi 874 miljoonaan, joten nousua on 14 prosenttia.

Fortumin liikevaihto nousi tammi-syyskuussa 3,24 miljardiin euroon, missä oli kasvua 17 prosenttia vuotta aiemmasta (2,77miljardia euroa 1-9/2006).

Fortum arvioi lähiaikojen näkymänsä hyviksi. Yhtiö uskoo sähkön käytön kasvavan Pohjoismaissa lähivuosina 1 prosentin vuosivauhdilla. Fortumin kannalta keskeisin tekijä on pohjoismainen sähkö tukkuhinta.

Fortumin heinä-syyskuun tulos jäi hieman odotuksista. Yhtiön tulos ennen veroja oli reilut 190 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli 230 miljoonaa euroa

Fortumin toimitusjohtaja Mikael Lilius totesi osavuosikatsauksen julkistuksen yhteydessä, että Fortumin tuotantoportfolion joustavuus on tänä vuonna osoittanut vahvuutensa.

Fortumin sähköntuotannossa ovat olleet riesana kuivuus ja Ruotsin ydinvoimaloiden tuotantokatkot. Yhtiö on kuitenkin voinut korvata tätä tuotantoa lisäämällä lauhdetuotantoaan. Kasvaneen lauhdetuotannon takia Fortum joutuukin tänä vuonna ostamaan päästöoikeuksia, kun viime vuonna sillä riitti niitä myytäväksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.