Mainos

Fortumin laskutustoimien siirto Tallinnaan huolestuttaa ammattiliittoja

Energiayhtiö Fortum suunnittelee siirtävänsä joitakin laskutuspalveluja Tallinnaan. Yt-neuvottelut laskujen skannaamisen siirtämisestä Tallinaan on aloitettu, mutta päätöksiä asiasta ei yhtiön mukaan ole tehty.

Talousjohtaja Juha Laaksosen mukaan järjestely koskee alle kymmentä Espoon pääkonttorissa nyt työskentelevää henkilöä. Hänen mukaansa muita pääkonttorin toimintoja tai edes muita taloushallinnon tehtäviä ei olla siirtämässä Tallinnaan.

Fortumin työntekijöitä edustavat ammattiliitot tuomitsevat suunnitelmat jyrkästi. Ne pelkäävät, että kyseessä on pääavaus pääkonttoritoimintojen siirtämiseksi pois Suomesta.

-Toimihenkilöunioni, Sähköalojen Ammattiliitto, Kemianliitto ja YTN katsovat, ettei valtionyhtiön tule toimia päänavaajana siirtämässä pääkonttorinsa toimintoja Suomen ulkopuolelle, liitot sanoivat yhteisessä tiedonannossaan.

YTN on Ylempien toimihenkilöiden neuvottelujärjestö. Liittojen mukaan Fortumin henkilöstöpolitiikka on sen nykyjohdon aikana herättänyt niin suomalaisissa kuin ruotsalaisissa työntekijöissä suurta huolta. Yhtiö ei esimerkiksi ole tehnyt ammattiliittojen kanssa ns. eettistä sopimusta. Se tukee työntekijöiden oikeutta kuulua ammattiliittoihin, valita luottamusmiehiä ja solmia työehtosopimuksia.

-Fortumin Viron työntekijöillä ei ole työehtosopimusta, liitot muistuttavat.

Liittojen mielestä Suomen valtion omistaman yrityksen ei tule toimia esimerkkinä niille suuryhtiöille, jotka EU:n laajetessa pyrkivät käyttämään hyväksi niiden työmarkkinoiden ryöstöviljelyä. Valtio on Fortumin suurin omistaja hieman päälle 60 prosentin omistuksella.

-Kyse on laskujen skannaamista eli laskujen muuttamisesta elektroniseen muotoon, Laaksonen kertoi. Fortumilla on jo vastaavaa toimintaa Tallinnassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.