Mainos

Fortumin ja Tallinkin yrityskuvat huonontuneet

Kansalaisten mielikuvissa yrityskuvaansa ovat kohentaneet SOK, Saarioinen,Nokia ja Elisa. Sen sijaan Fortumin ja Tallink/SiljaLinen yrityskuvan koetaan huonontuneen.

Fortumin sähkön hinnan nosto ja keskustelu johdon optioista sekä Tallinkin johdon käyttäytyminen laivaristeilyillä näkyvät nyt kansalaisten mielikuvissa. MTV:n uutisten nettigallupin mukaan peräti 79 prosenttia kansalaisista arvioi Fortumin yrityskuvan huonontuneen viimeisen vuoden aikana. Heistä peräti 61 prosenttia arvioi sen huonontuneen erittäin paljon.

Tallink/SiljaLinen yrityskuva oli huonontunut 69 prosentin mielestä. Lähes joka toisen arvion mukaan yrityskuva oli huonontunut melko tai erittäin paljon TeliaSoneralla (50 %) ja VR-yhtymällä (47 %).

Runsaan kolmanneksen mielikuvat myös UPM-Kymmenestä (38 %), SampoPankista (37 %) ja Finnairista (34 %) olivat huonontuneet.

Elintarvike- ja viestintäala myötätuulessa

SOK ja Saarioinen elintarviketeollisuudesta sekä Nokia ja Elisa ovat kansalaisten mielikuvissa kohentaneet yrityskuvaansa vuoden 2006 aikana.Runsaan kolmanneksen (34 %) mielestä SOK:n yrityskuva on kohentunut erittäin tai melko paljon. Nokian, Elisan ja Saarioisen yrityskuvan arvioi kohentuneen puolestaan neljännes vastaajista.

Yrityskuvien muutos vaikuttaa myös kansalaisten ostopäätöksiin. Peräti 72 prosenttia vastaajista ilmoitti ettei varmasti tai melko varmasti osta Fortumin tuotteita. Lähes joka toisen osalta ostokset ovat pysähtymässä myös ISS Palvelujen (50 %), TeliaSoneran (49 %), SampoPankin (48 %) ja Tallink/SiljaLinen (45 %) osalta.

Sen sijaan melko tai täysin varmasti tuotteita ostetaan jatkossa SOK:lta (78 %), Saarioiselta (66 %), Nokialta (64 %), Keskolta (50 %) ja Raha-automaattiyhdistykseltä (45 %).

Yrityskuvatutkimus tehtiin 30.11. - 7.12. Siihen vastasi 2646 henkilöä. Vastaajat ovat iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen edustava otos täysi-ikäisistä suomalaisista. Tutkimuksen teki MTV3:n uutisten toimeksiannosta Think If Laboratories Oy.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.