Mainos

Fortum lupaa korjata uusimmat katkot vuorokaudessa

Puuskaisen tuulen viime yönä ja tänä aamuna aiheuttamia uusia sähkönjakelun vikoja korjataan edelleen Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa. Fortumilta arvioitiin puolenpäivän aikaan, että sähköttä on vielä noin 1 900 asiakasta sähkönjakelun runkoverkossa. Pienjännitevikoja arvioidaan olevan noin 2 500.

Fortum arvioi saavansa uusimman myräkän aiheuttamat viat korjattua noin vuorokauden kuluessa. Lisäksi on vielä korjattavana joitakin satoja viime alkuviikon myrskyistä aiheutuneita vikoja.

Vattenfallin verkossa oli vielä aamupäivällä noin 900 taloutta vailla sähköä, puolilta päivin noin sata. Vikoja oli muun muassa Hämeessä ja Etelä-Pohjanmaalla.

Myös alueellisten sähköyhtiöiden verkossa jäi satoja asiakkaita aamulla myräkän seurauksena ilman sähköä. Esimerkiksi Turussa sähköt olivat aamulla poikki noin 200:lta ja Pohjanmaan Mustasaaressa noin 300 kiinteistöltä. Viat oli korjattu puoleenpäivään mennessä.

Lisäksi Pohjois-Satakunnassa Lankosken Sähkön sekä Vatajankosken Sähkön verkossa oli vielä puolenpäivän aikaan noin 500 asiakasta ilman sähköä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.