Mainos

Formulapomo: Suomalaislupaus kypsempi kuin ”seuraava Lewis Hamilton”

Koiranen GP -tallin toimitusjohtaja ja Pohjois-Euroopan F4-sarjan järjestäjä Afa Heikkinen rankkaa suomalaislupaus Niko Karin brittisensaatio Enaam Ahmedin edelle tulevaisuuden F1-toivoja vertailtaessa.

Lokakuussa 16 vuotta täyttänyt Niko Kari voitti tänä vuonna ensimmäistä kertaa kisatun Pohjois-Euroopan F4-sarjan mestaruuden. Moni odottaa nuoren hyvinkääläisen jatkavan tulevaisuudessa suomalaisperinteitä formula ykkösissä. Tallipomo Heikkinen muistuttaa tien huipulle olevan kuitenkin pitkä.

- Niko on erittäin potentiaalinen ja jalat maassa oleva kaveri. Uskon että hän voi mennä pitkällekin, mutta totta kai kaikkien asioiden pitää mennä hyvin. Jalat pitää pysyä maassa ja töitä pitää tehdä kovasti. Yhden sarjan voittaminen ei vielä automaattisesti takaa mitään, MTV Sportin Brasilian GP:n tv-lähetyksissä katsojien kysymyksiin vastaillut Heikkinen totesi.

Kari voitti mestaruuskaudellaan seitsemän kisalähtöä F4-sarjassa. Tallipomo Heikkinen pitää nuoren suomalaisen voitonnälkää suuressa arvossa.

- Autonkäsittelytaito on todella hyvä. Voitontahtoa pidän ehkä Nikon vahvimpana ominaisuutena. Hän on todella pahalla tuulella, jos jää kakkoseksi. Sellainen kilpailuvietti pitää olla, jos meinaa tässä lajissa pärjätä, Heikkinen muistutti.

Kesäkuussa 15 vuotta täyttänyt Enaam Ahmed on jättänyt karting-puolella varjoonsa monien F1-maailmanmestarien saavutukset, joten kotimaassaan nuorta brittikuljettajaa on jo ehditty tituleerata seuraavaksi Lewis Hamiltoniksi. Ahmed ei kilpaillut Pohjois-Euroopan F4-sarjassa MM-pisteistä, mutta voitti kauden aikana viisi osakilpailua.

- Hän on kartingin maailmanmestari viime vuodelta, mikä on kova meriitti. Hänen ympärillään on kova hype Englannissa. Voitti meillä viisi starttia, eli ei hän missään nimessä huono kuski ole. Mutta jos häntä verrataan Nikoon, niin hän ei ole vielä yhtä kypsä kuin Niko samassa iässä.  

Katso jutun pääkuvan videolta lisää Afa Heikkisen vastauksia katsojakysymyksiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.