Formula E -kuski närkästyi Verstappenin yhdyskuntapalveluksesta – “Epäoikeudenmukaista sarjaa kohtaan”

Kaikki eivät ilahtuneet Kansainvälisen autoliiton FIA:n päätöksestä määrätä Red Bull -kuljettaja Max Verstappen suorittamaan yhdyskuntapalvelustaan Formula E -sarjan Marokon osakilpailun kisatuomaristoon.

FIA määräsi Verstappenille kaksi päivää yhdyskuntapalvelua tämän käytyä Brasilian GP:n jälkeen käsiksi Force India -tallin Esteban Oconiin. Toisen näistä päivistä hollantilainen kuittasi toimimalla viikonloppuna Marokon Formula E -osakilpailun tuomaristossa.

Verstappen kertoi kokemuksensa sähköformuloista olleen positiivinen, mutta Virgin-tallin kuljettaja Sam Bird olisi mieluusti nähnyt hollantilaisen suorittavan rangaistuksensa toisella tapaa.

– Kun Formula E -kisaa kutsutaan yhdyskuntapalveluksi, niin mielestäni se on hieman epäoikeudenmukaista sarjaa kohtaan. Tämä on hieno sarja ja ihmiset maksavat siitä, että tulevat katsomaan meitä, joten tänne tulemisen ei pitäisi olla rangaistus, Bird sanoi Autosportin mukaan.

– Toivottavasti hän kuitenkin nautti siitä ja antaa hieman hyvää palautetta kollegoilleen, hän jatkoi.

Audin tallipäällikkö, entinen kuljettaja Allan McNish koki, että kokemuksesta oli Verstappenille hyötyä.

– Hän on ollut tuomariston edessä usein, mutta ei tällä tavalla, McNish naureskeli.

– Uskon, että tällainen kokemus on kuljettajalle hyväksi, ihan yleisellä tasolla. Kun minä lopetin ajamisen, olin tuomarina F1:ssä pari kertaa ja se muutti näkemystäni tuomareista. Näin heidät aina aiemmin pahoina, kuin koulun rehtori joka on aina äreä ja ripittämässä, kun olet tehnyt jotain väärää. Todellisuudessa, kun näkee heidän työtään, alkaa ymmärtää miksi he tekevät mitäkin ja ymmärtää tilanteiden taustoja, joita me kaikki emme aina välttämättä ymmärrä, McNish arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat