Floridan ainokaisen iskenyt suomalaislupaus herkutteli jo lauantailla: "Siinä on ainakin suomalaisilla näytönhaluja"

Henrik Borgström: Byyri ei niin paljon lämmitä 3:01
Henrik Borgström kertoo kauden ensimmäisestä NHL-maalistaan.

Florida Panthersin ainokaisen iskenyt suomalaishyökkääjä Henrik Borgström jakoi auliisti kunniaa Toronto Maple Leafsille pantterien 1–6-tappioon päättyneen jääkiekon NHL-ottelun jälkeen. Borgström avasi myös ajatuksiaan kutkuttavasta tulevasta koitoksesta.

Toronton tähdet löivät yön ottelussa mökää pönttöön, etunenässä Auston Matthews 2+2, John Tavares 2+0, Mitchell Marner 1+2 ja Morgan Rielly 0+4.

– Peli kaatui siihen, minkä tilastotkin sanovat, että heillä on ihan sikakova ylivoima. Matthews, Marner, Tavares... kyllä he laittavat noista tonteista sisään. Omasta mielestäni pelasimme 5–5-pelissä ihan hyvin ajoittain, mutta tuntui, että Toronto oli tänään nälkäisempi, Borgström sanoi MTV Urheilulle.

Borgströmin kauden ensimmäinen NHL-maali syntyi ottelun kolmannen erän puolivälissä tarkalla laukauksella. 21-vuotiaan suomalaislupauksen NHL-uran toinen osuma oli pelin kannalta kuitenkin kosmetiikkaa; se kavensi tilanteen 1–5:een (video NHL:n verkkosivuilla).

– Kyllä se tuntuu aina omalla tapaa hyvältä tehdä yksi byyri, mutta kun olet häviöllä 5–1 ja kolmas erä on puolivälissä, ei se kuitenkaan niin paljon lämmitä. Totta kai siitä tulee ihan hyvä fiilis ja tietää, että on onnistunut vähän, mutta minäkin pelasin kaksi ekaa erää aika päin mäntyä. Se lämmittää hieman, mutta kun kokonaiskuvassa tulee dunkkuun 6–1, niin ei tässä voi ihan tuulettelemaan lähteä, Borgström summaili.

Florida kohtaa joulutaukoa ennen vieraissa vielä Detroit Red Wingsin lauantaina ja Chicago Blackhawksin sunnuntaina. Pantterit ovat tällä hetkellä 32 pisteellään itäisessä konferenssissa viimeistä edellisellä 15. sijalla, ja joukkue tarvitsisi kipeästi pisteitä pitääkseen yllä haaveita playoff-paikasta.

– Tosi tärkeät pongot on kyllä tarjolla. Olisi tosi tärkeää saada vielä pari voittoa alle, ja Detroit ja Chicago eivät ole kuitenkaan ihan kärkipään joukkueita. Totta kai haasteita on heidänkin kanssaan, en sitä sano, mutta näiden pitäisi olla matseja, jotka voitetaan.

Detroit-ottelu käydään lauantaina Suomen aikaa illalla.

– Lauantain matsi on (Yhdysvalloissa) aikainen iltapäivämatsi, silloin on prime time (paras katseluaika) Suomessa. Siinä on ainakin suomalaisilla näytönhaluja. Siihen pitää saada itsensä liikkeelle, Borgström herkutteli ja viittasi myös joukkueensa kapteeniin Aleksander Barkoviin sekä kolmanteen suomalaishyökkääjään Juho Lammikkoon.

Alapuolen videoilla Floridan kapteenin Aleksander Barkovin ja päävalmentaja Bob Boughnerin mietteitä.

Aleksander Barkov murskatappiosta: Tämä ottelu on unohdettava 1:38

Floridan päävalmentaja oli pettynyt 1-6 -tappiosta Torontolle: Olimme kaukana parhaastamme 1:50

Lue myös:

    Uusimmat