Teuvo Teräväinen linjaa: Näin Carolina pääsee NHL:n pudotuspeleihin

Teräväinen tyytyväinen elintärkeästä voitosta –"Joka jätkä toteutti suunnitelmaa" 2:21
Videolla Teuvo Teräväisen kommentit MTV Urheilulle Toronto-voiton jälkeen.

Teuvo Teräväisen ja Sebastian Ahon edustama Carolina Hurricanes on kiinni jääkiekon NHL:n pudotuspelipaikoissa, kun runkosarjaa on sillä ja sen pahimmilla uhkaajilla enää kaksi ottelua jäljellä. Hurricanesin suomalaishyökkääjä Teräväinen kertoo reseptin, millä joukkue pudotuspeleihin myös yltää.

Carolina nappasi ääritärkeän voiton peittoamalla yön NHL-kierroksella Toronto Maple Leafsin lukemin 4–1. Teräväinen syötti aloitusvoitollaan ottelun päätösmaalin, jonka Dougie Hamilton ampui tyhjään rysään.

Päätöserään lähdettiin Carolinan hallinnan jälkeen 2–1-johdossa, ja joukkue kesti lopussa Toronton kovan rynnistyksen.

– Minun mielestäni meillä oli hyvä peli. Hallitsimme aika pitkälti otteita. Saimme pelata johtoasemassa, mikä auttaa aina. Totta kai noilla on kovia jätkiä, niin vikassa erässä he painoivat kaiken likoon. He tekivät vielä aika hyvän pelin siitä, mutta onneksi saimme tärkeät pisteet, Teräväinen summaili MTV Urheilulle.

– Oikeastaan joka jätkä toteutti suunnitelmaa. Ei mitään hienouksia paljon esitelty. Heitettiin kiekkoa syvään ja karvattiin. Ei päästetty heitä parhaille maalintekopaikoille. Kun joka jätkä tekee sitä hommaa, meitä on aika vaikea voittaa.

Carolina nousi itäisessä konferenssissa seitsemänneksi, kahden pisteen päähän Pittsburghista, mutta hurrikaanien paikka kahdeksan parhaan joukossa on vielä kaikkea muuta kuin sinetöity. Columbus ja Montreal hengittävät niskaan vain yhden pisteen päässä, ja yksi näistä joukkueista on jäämässä playoff-sijojen ulkopuolelle. Kullakin on vielä kaksi runkosarjapeliä jäljellä.

Teräväinen toteaa, että tiukaksi menee.

– Tarvitaan kaksi kauden parasta peliä. Pitää pysyä pään sisältä kovana. Päällimmäisenä se on pään sisältä kiinni, miten valmistautuu niihin peleihin ja miten ajattelee paineista ja pystyy sulkemaan ne muualle.

Teräväinen itse on nakutellut kauden 80 otteluun tehopisteet 20+53=73. Suomalainen on pistänyt piste-ennätyksensä uusiksi viime kauteen nähden jo yhdeksän pinnan turvin.

Kuinka lähellä parasta jääkiekkoa tämä kausi on ollut sinulle?

– Kyllä tässä minun mielestäni on edetty siihen pisteeseen, että on parasta. Toivottavasti pystyisi paljon parantamaankin. Minussa on enemmänkin vielä. Se pitää pystyä kaivamaan irti sieltä. Oikea suunta kuitenkin. Olen onneksi vielä suht nuori, niin tässä on toivottavasti vielä pelejä jäljellä, Teräväinen, 24, sanaili.

Teräväinen on voittanut urallaan Stanley Cupin keväällä 2015 Chicago Blackhawksin nutussa.

Teräväinen kommentoi ylälaidan videolla myös sitä, millainen vaikutus tähtisentteri Jordan Staalin paluulla kehiin helmikuun lopulla oli joukkueeseen. 

Lue myös:

    Uusimmat