Florida-valmentaja ällisteli Anton Lundellia ja kumppaneita: "En ole koskaan nähnyt moista"

Anton Lundell 0+5, Patrik Laine 2+0, Aleksander Barkov 1+0 – tästä näet Columbuksen ja Floridan välisen ottelun ja suomalaisilotulituksen kohokohdat.

Olihan menoa kolmosketjulta: Anton Lundell nakutti viisi syöttöpistettä, Mason Marchment tehot 2+4 ja Sam Reinhart 3+1. Jääkiekkoseura Florida Panthersin päävalmentaja Andrew Brunettella oli Columbus Blue Jacketsia vastaan pelatun NHL-ottelun jälkeen puhaltelemista.

Panthersin kolmosvitja tuhosi lähes omakätisesti Columbuksen Floridan 8–4-vierasvoittoon päättyneessä ottelussa. Rytinä alkoi jo 32 sekunnin kohdalla, kun Mason Marchment vei pantterit Anton Lundellin petauksesta johtoon.

Florida-päävalmentaja Andrew Brunette hehkutti, miten kolmosketjun hyrräämistä oli hauska seurata.

– Yhtenä hetkenä ajattelin, että heitä oli yli viisi seitsemän minuutin ajan. En ole koskaan nähnyt moista. Oli todella uskomaton suoritus katsoa kiekon seuraavan heitä tuohon tapaan, Brunette ylisti.

Ottelun kovin pisterohmu, kuuden pinnan Marchment, kiitteli ketjukavereitaan.

– Ketjukaverini tekevät upea työtä löytääkseen minut. Me todella nautimme pelaamisesta yhdessä, ja meidän on vain jatkettava sitä. On ollut niin hauskaa, Marchment kertoi.

Neljä pistettä kasannut Reinhart puhui onnistumisten ketjureaktiosta joukkuetasolla.

– Mitä paremmin me pelaamme, sitä paremmin kaikki pelaavat. Me kaikki ruokimme minusta toinen toisiamme, mitä tulee joka ketjuun. Olemme onnistuneet löytämään kemiaa toistemme kanssa, Reinhart sanoi ja jatkoi, että on hauskaa pelata, kun kaikki menevät samaan suuntaan.

Ensimmäistä kertaa yli kaksi pistettä NHL-ottelussa saldonnut viiden tehopaunan Lundell koki pelaamisen helpoksi.

– Kaikki meni meidän tavallamme. Löysimme toisemme. Kun joku meistä sai kiekon, tiesimme, mihin se pelata, ja meillä oli aina tuki lähellä, ensimmäistä NHL-kauttaan pelaava suomalainen sanoi ja lisäsi, että tulee muistamaan kyseisen illan.

Barkov ja Laine maalasivat

Ottelun suomalaispanos oli kauttaaltaan vahva: Floridan suomalaiskapteeni Aleksander Barkov teki yhden maalin, Columbuksen Patrik Laine puolestaan kaksi. 

Blue Jacketsin maalivahtia Joonas Korpisaloakaan ei ollut syyttäminen. Hän hyppäsi viimeiseen erään kaukaloon, torjui 14 laukausta ja päästi yhden maalin.

Ihastele ottelun kohokohdat ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat